NHM inviterte ungdommene til å lage utstilling

I utstillingen «Fremtiden er nå» deltar Oslo-ungdommer med sine refleksjoner om klimaendringer og matsikkerhet. Alle som er innom inviteres også til å bidra til utstillingen selv.

ÅPNING: Elever fra Hersleb, Blindern og Elvebakken videregående besøker utstillingen de selv har laget på invitasjon fra NHM.

Foto: Ola Sæther

– Vi ville vite hva ungdommene selv visste om, lurte på og assosierte med temaene klima, klimaendringer og matsikkerhet, sa Anne Birkeland under åpningen av «Fremtiden er nå» ved Naturhistorisk museum torsdag.

Hun har vært prosjektleder for utstillingen, som blir første utstilling der NHM ikke stiller ut eget materiale eller objekter, men henter alt innhold fra publikum. Utstillingen kan betraktes som startskuddet for oppvarmingen til det kommende nye klimahuset på Tøyen, som fra høsten 2019 skal fylles med innhold med barn og ungdom som særlig målgruppe.

Elever fra Elvebakken, Blindern og Hersleb videregående skoler i Oslo har deltatt med egne bilder og tilhørende tekstsnutter om temaet klimaendringer og matsikkerhet. Totalt 202 bidrag kan beskues på Tøyen hovedgård fra og med i dag og ut året.

En elevgruppe fra Elvebakken var blant de som mottok premie for sitt bidrag under åpningen; de fant sitt motiv i et butikkvindu, og brukte anledningen til å ta opp overforbruk.

– Klimaendringer og kanskje spesielt forbrukersamfunnet er temaer vi har tenkt en del på fra før, men med dette prosjektet fikk vi satt ord på tankene, forteller Helene Therese Kvakestad Fagerborg, som deltok i gruppa sammen med Eivind Møen og Hedvig Kiil Bøhmer.

Utstillingen inviterer også besøkende til å bidra ved å legge igjen sine kommentarer eller sende inn egne bilder som kan bli en del av utstillingen.

PREMIERT: Eivind Møen, Hedvig Kiil Bøhmer og Helene Therese Kvakestad Fagerborg ble premiert med kinogavekort for sitt bidrag til «Fremtiden er nå». Foto: Ola Sæther

 

Emneord: Naturhistorisk museum, Utstillinger, Klima Av Nils Martin Silvola
Publisert 19. apr. 2018 15:46 - Sist endra 19. apr. 2018 15:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere