Bare DNB har flere påmeldte lag enn UiO i årets Holmenkollstafett

Drøye tre uker før årets Holmenkollstafett er allerede den gamle rekorden for antall UiO-påmeldte grundig slått.

TIDLIG START: UiO-rektor Svein Stølen slo et slag for Holmenkollstafetten allerede i desember.

Foto: Ola Sæther

Det våres så smått i Oslo, og mange har nok startet løpesesongen de siste dagene.

Opptil 630 UiO-ansatte virker også å ha tatt til seg budskapet fra arbeidsgiver, og har stilt på lag til vårens utgave av Holmenkollstafetten. Allerede før jul gikk rektor Svein Stølen ut med sitt håp om at så mange som mulig, både ansatte og studenter, finner sammen for å stille lag til den 15 etapper lange stafetten, som i år arrangeres lørdag 5. mai.

Stølen lanserte et håp om at så mange som 60 lag, det vil si 900 løpere, kom til å stille i trøyen som er lovet til alle deltakere på UiO-lag.

Drøye tre uker før stafetten går av stabelen, er iallfall én ting klart: Årets UiO-deltakelse slår alle tidligere rekorder. Arrangøren opplyser at 42 UiO-lag er påmeldt per i dag, mot 29 i fjor. Den tidligere rekorden kom i 2016, da 36 lag deltok fra UiO.

Akkurat nå er det kun DNB som har flere påmeldte enn UiO: Konsernet har totalt 72 påmeldte lag.

– UiO er nest størst etter DNB, og har mange lag rett bak seg på 30-tallet. Vi tror det vil bli kamp mellom UiO og YT/TINE om å bli nest størst i 2018, forteller Matias Lavik, daglig leder for arrangementet, til Uniforum.

Deltakeroversikten viser også at Stølen har fått med seg andre løpeglade i ledelsen: Både viserektor Åse Gornitzka og universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe står oppført som deltakere på samme lag som rektor.

UiO tilbyr for øvrig å hjelpe alle som vil delta, men som foreløpig ikke har et lag å delta på.

PS: Duellen med OsloMet, som Stølen utfordret Curt Rice til før jul, virker opp- og avgjort: Der UiO har notert seg for 42 lag, står storbyuniversitetet per nå med 7.

Av Nils Martin Silvola
Publisert 11. apr. 2018 14:51 - Sist endra 11. apr. 2018 14:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere