Høgskolen i Sørøst-Norge får ja til universitetsstatus fra NOKUT

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) oppfyller alle krav til å bli universitet, og NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning)  følger dermed anbefalingene fra den sakkyndige komiteen som har vurdert søknaden.

GLEDELIG: Rektor Petter Aasen sier det er gledelig at også NOKUT nå sier ja til universitetsstatus for Høgskolen i Sørøst--Norge. Regjeringen gjør trolig endelig vedtak i statsråd i mai. (Foto:HSN)

– Jeg gratulerer Høgskolen i Sørøst-Norge, sier NOKUT-direktør Terje Mørland i en pressemelding etter dagens styremøte.
- Dette er svært gledelig nyhet, sier rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge i en melding på høgskolens nettsider. Med bakgrunn i dette vil HSN søke Kunnskapsdepartementet om endring av status til universitet. Det er Kongen i Statsråd som fatter endelig beslutning. Trolig vil det skje i løpet av mai.
 
– Høgskolen i Sørøst-Norge har gjort en stor innsats både i arbeidet med søknaden og på institusjonsbesøket i fjor. Gjennom en grundig prosess har HSN overbevist komiteen og NOKUT om at de er verdig status som universitet, sier Mørland.
 
Han poengterer likevel at arbeidet med å bli et godt universitet er langsiktig og krevende:
– Nå er det opp til høyskolen å etablere og videreutvikle et universitet som holder høy kvalitet nasjonalt og internasjonalt. Den sakkyndige komiteen har påpekt forbedringspunkter og kommet med råd som HSN bør ta med seg på veien videre.

 

Emneord: Universitetspolitikk, Forskningspolitikk
Publisert 26. apr. 2018 12:17 - Sist endra 26. apr. 2018 12:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere