Bygging av Vikingtidsmuseum kan bli forsinket med ett år

Vikingtidsmuseet på Bygdøy kan bli forsinket med ett år. Det er Statsbygg som roper varsko om forsinkelser fordi Oslo kommune bruker lang tid på sin del av planene, melder NRK Østlandssendingen i dag.

KAN BLI FORSINKET: Bygging av Vikingtidsmuseet på Bygdøy kan bli forsinket med ett år om ikke Oslo bystyre gjør et politisk vedtak tidlig i mai, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Faren er at Vikingtidsmuseet ikke kommer med i statsbudsjettet for 2019, slik fremdriftsplanen tilsier.

– Hvis vi ikke får et politisk vedtak så tidlig som mulig i mai, er det en risiko for i verste fall ett års utsettelse i prosjektet, sier kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Aschim til NRK Østlandssendingen.

Også administrerende direktør Håkon Glørstad ved Kulturhistorisk museum er urolig.

– Vi er svært bekymret for situasjonen, sier han til NRK. En av grunnene til at planleggingen trekker i langdrag er uenigheten med Oslo kommune i hvem som skal finansiere en framtidig gang- og sykkelveg på Bygdøy. Det har Uniforum skrevet om i en tidligere artikkel.

  • Les mer i Uniforum: Krav om sykkelveg kan utsetja bygging av Vikingtidsmuseum

Nå frykter direktør Håkon Glørstad at forsinkelsen kan gå ut over både sikkerheten, publikum og kompetansen.

– Vi har nå brukt mange år på å samle et team som jobber med sikkerhetsspørsmålene rundt samlingen daglig. Hvis dette prosjektet utsettes i mange år, vil den kompetansen falle fra hverandre, og vi må starte helt på nytt, sier Glørstad.                  

Byrådssekretær for byutvikling, Rasmus Reinvang fra Miljøpartiet De grønne lover at saken snart skal komme til behandling.

– Dette er en sak byrådet vil prioritere og så snart som mulig sende over til behandling i bystyret, sier Reinvang til NRK Østlandssendingen.

Emneord: Vikingskipshuset, Vikingskipene, Kulturhistorisk museum, Universitetspolitikk
Publisert 5. mars 2018 15:33 - Sist endra 5. mars 2018 15:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere