Stenseth utnevnt til æresdoktor i Åbo

I mai blir professor i biologi og CEES-leder Nils Chr. Stenseth en av Åbo Akademis nye æresdoktorer.

ÆRESDOKTOR: Nils Chr. Stenseth hedres ved finske Åbo Akademi. Foto: Ola Sæther

Professor i biologi ved UiO og leder for Senter for økologisk og evolusjonær syntese (CEES), Nils Chr. Stenseth, får utmerkelsen æresdoktor ved det finske universitetet Åbo Akademi. Utnevnelsen markeres i slutten av mai, kunngjør Åbo Akademi i en pressemelding mandag.

Sammen med 13 andre, blant annet den svenske forfatteren og komikeren Jonas Gardell, får Stenseth utmerkelsen som Åbo Akademi deler ut «antingen för personens gedigna vetenskapliga meriter eller för betydande insatser i samhället», ifølge SVT.

Biologiprofessoren er en av Norges mest profilerte og internasjonalt siterte forskere innenfor naturvitenskap, og er ikke ukjent med lignende utmerkelser: Han har blant annet blitt tildelt æresdoktorater ved Universiteit Antwerpen og École normale supérieure de Lyon. Stenseth er også æresprofessor ved Addis Ababa University i Etiopia, og har mottatt Forskningsrådets formidlingspris for 2012 og Forskningsrådets pris for fremragende forskning i 2000.

Stenseth er tidligere preses i Det norske vitenskapsakademi, og er medlem av det franske, amerikanske og russiske vitenskapsakademiet.

      • Les også: Uniforum-portrett av Stenseth: Forskarmennesket

Emneord: Biologi Av Nils Martin Silvola
Publisert 26. feb. 2018 12:54 - Sist endra 26. feb. 2018 12:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere