NOKUT vil gi HiOA universitetsstatus

Høgskolen i Oslo Akershus (HiOA) oppfyller alle krav til å bli universitet, og NOKUT følger dermed anbefalingene fra den sakkyndige komiteen som har vurdert søknaden.

FÅR UNIVERSITETSSTATUS: Rektor Curt Rice kan nå glede seg over at  NOKUT sier ja til at Høgskolen i Oslo og Akershus får universitetsstatus. Men det er Kongen i statsråd som gjør det endelige vedtaket.

Foto: Martin Toft
– Jeg vil få gratulere Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), sier NOKUT-direktør Terje Mørland i en pressemelding.
– HiOA har lagt ned en betydelig innsats både i arbeidet med søknaden og gjennom institusjonsbesøket tidligere i år. Det har overbevist komiteen og NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning)  om at HiOA fortjener status som universitet.
Mørland er likevel tydelig på at det er nå det virkelige arbeidet starter.
– Nå er det opp til høyskolen å etablere og videreutvikle et universitet som holder høy kvalitet nasjonalt og internasjonalt.
 
Ambisiøst og målrettet arbeid
 
I rapporten fra den sakkyndige komiteen berømmes høyskolen for ambisiøst, strategisk og målrettet arbeid helt siden fusjonen i 2011. Institusjonen har klart å skape en godt fungerende helhet, både faglig og administrativt. De viser gode rutiner for å begrense avstanden mellom sine to campuser, Kjeller i Akershus og Pilestredet i Oslo.
Det gjenstår noe arbeid med å integrere forskningsinstituttene bedre i den øvrige virksomheten, og HiOA bør arbeide videre med å øke antall førstestillingskompetente og forskningsaktiviteten tilknyttet de store profesjonsutdanningene – spesielt lærer- og sykepleieutdanningene, heter det i pressemeldingen fra NOKUT.
 
Høyskolen må nå sende inn søknad om å få endret institusjonskategori til Kunnskapsdepartementet. Det er Kongen i statsråd som fatter det endelige vedtaket.
Emneord: Universitetspolitikk
Publisert 12. des. 2017 11:34 - Sist endra 12. des. 2017 11:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere