Hun skal finne tiltak mot sextrakassering ved UiO: – «Metoo»-kampanjen har vært en stor gave

Jusprofessor Ragnhild Hennum skal lede UiOs ressursgruppe for arbeidet med å forebygge seksuell trakassering.

ERFAREN LEDER: Ragnhild Hennum er jusprofessor og tidligere prorektor. I disse dager blir hun leder for UiOs ressursgruppe for forebygging av sextrakassering.

Foto: Ola Sæther

UiO-ledelsen bestemte seg tidligere i høst for å nedsette en ressursgruppe som skal se på eksisterende og eventuelle nye tiltak for å forebygge seksuell trakassering, og denne uka gikk den offisielle invitasjonen ut til personen som skal stå i spissen for gruppen: Jusprofessor og tidligere konstituert prorektor Ragnhild Hennum.

Hennum, som også har ledet UiOs koordineringsgruppe for likestilling, tar invitasjonen på strak arm:

– Jeg har etter hvert fått erfaring med og god kjennskap til denne typen saker, gjennom mitt arbeid som viserektor og prorektor. Jeg vil legge til at jeg også har jobbet kvinnepolitisk i mange år, med seksuelle overgrep som ett tema, sier hun til Uniforum.

«Metoo» en gave

Ressursgruppen nedsettes etter en høst som har blitt preget av et offentlig oppgjør med seksuell trakassering i flere bransjer: I Norge har både skuespillere, musikere og akademikere startet «metoo»-kampanjer og -opprop.

– «Metoo»-kampanjen må man bare se på som en gave, og rett og slett en stor fordel når vi skal i gang med vårt arbeid. Det er veldig viktig at de som opplever seksuell trakassering forteller om det de opplever. Når jeg har jobbet med enkeltsaker tidligere, har jeg alltid undret på hvor mange flere lignende saker som ikke blir fortalt om, sier Hennum.

Hun har merket seg at trakassering av seksuell karakter er mer knyttet til skam for offeret, og ofte kan være vanskelig å varsle om.

– Det er viktig at de som blir utsatt for trakassering innser at det ikke er deres egen feil eller noe de selv har ansvaret for, så det er av stor betydning at flere nå våger å fortelle sine historier, sier Hennum.

     • Les også: Starter kampanje mot seksuell trakassering i akademia

– Hjelper å snakke om det

Hennums gruppe skal bestå av 8-9 personer, og være sammensatt av både ansatte og ledere fra ulike miljøer ved universitetet. Gruppen skal se på eksisterende regelverk og prosedyrer, samt vurdere og foreslå mulige nye tiltak.

Foran universitetsstyret trakk personaldirektør Irene Sandlie som et eksempel fram en tanke om å innføre konkrete retningslinjer for kontakten mellom ansatte, slik det i dag finnes retningslinjer for kontakten mellom veileder og student. Rektor Svein Stølen har tidligere gått ut med sitt ønske om obligatoriske lederkurs om seksuell trakassering.

Hennum går inn i arbeidet med en åpen holdning, men forteller at hun er opptatt av hvordan saker følges opp i praksis:

– Det er viktig å være tydelig på koblingen til hva som faktisk skjer i denne type saker, og ikke bare hva som står i regelverket. Og så har jeg stor tro på at det rett og slett hjelper å bli vant til å snakke om det, å løfte problematikken fram i lyset. Sånn sett har denne høsten nok hatt mye å si allerede, sier Hennum.

Personaldirektør Sandlie opplyser at resten av gruppen nå er i ferd med å bli satt sammen, og at de trolig vil ha sitt første møte tidlig i januar.

     • Les også: Vil sende alle ledere på obligatoriske kurs om trakassering

Emneord: Arbeidsmiljø, trakassering Av Nils Martin Silvola
Publisert 7. des. 2017 15:27 - Sist endra 8. des. 2017 10:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere