Juksemistenkt student nådde ikke fram i retten

Eksamensannulleringen og utestengelsen blir stående for informatikkstudenten som trakk UiO for retten.

Det har Oslo tingrett bestemt i en dom datert 16. november.

Informatikkstudenten fikk i 2016 sin eksamensbesvarelse annullert og ble utestengt i ett semester da instituttet mente han i semesteret før hadde begått plagiat ved å hente oppgavesvar fra nettet.

Etter at to klagenemnder opprettholdt avgjørelsen, trakk studenten UiO for retten tidligere denne måneden, som først omtalt av Universitas. Nå er det klart at retten støtter universitetets syn på saken.

     • Les også: Student trekker UiO for retten over utestengelse

I retten forklarte faglærer på emnet at han hadde gjort en analyse av besvarelsene til 50 tilfeldig valgte studenter, og funnet at 9 prosent av kodingen i deres besvarelser var identisk med løsninger som lå ute på nettet. Hos saksøkeren var 65 prosent av kodelinjene identisk med kilder på nettet, forklarte læreren.

I dommen står det å lese at retten mener studenten «med sterk overvekt av sannsynlegheit» med viten og vilje har kopiert kodesvar fra nettet, eller fra medstudenter som selv har kopiert fra nettet.

Studenten slipper å betale saksomkostninger: Universitetsloven krever at institusjonen skal dekke omkostningene ved tingrettssøksmål om utestenging.

Studentens advokat, Svein-Harald Stavnes Wennevik, ønsker foreløpig ikke å kommentere dommen.

Emneord: Juss, Informatikk, Etikk Av Nils Martin Silvola
Publisert 20. nov. 2017 10:35 - Sist endra 21. nov. 2017 14:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere