- Universitetsledelsen overreagerte

– Det er liten tvil om at universitetsledelsen overreagerte. Det skal svært mye til for at stengning skal være proporsjonalt, Det skriver jussprofessor Hans Petter Graver i et debattinnlegg i dag.

 

KRITISERER STYREBEHANDLING: Jussprofessor Hans Petter Graver stiller seg svært kritisk til at avgjørelsen om å stenge klinikken på Psykologisk institutt kommer opp i Universitetsstyret som vedtakssak to uker etter at UiO-ledelsen kom med den bestemmelsen.

Foto: Ola Sæther

Et vedtak i styret som er i tråd med vedtaksforslaget, vil ikke bare være uttrykk for en feil rolleforståelse. Det vil i tillegg være uheldig og signalisere at driften av virksomhet ved universitetet skal være underlagt helt andre standarder enn det som gjelder ellers i samfunnet. Eller er det meningen at det skal gjelde andre standarder for klinikkdrift ved psykologi enn for andre virksomheter, f.eks. laboratorier eller studieopplegg, som drives på UiO?, spør jussprofessor Hans Petter Graver i et leserinnlegg som først ble publisert i nettavisen Khrono. Du kan også lese innlegget i Uniforum. Uniforum har bedt om en kommentar fra universitetsledelsen til kritikken fra Hans Petter Graver. Rektor Svein Stølen ønsker ikke å kommentere dette før Universitetsstyret har sett på saken i morgen.

(Oppdatert kl. 17:44)

 

Emneord: Psykologi, Universitetspolitikk
Publisert 23. okt. 2017 16:26 - Sist endra 23. okt. 2017 21:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere