Frank Aarebrot er død

Frank Aarebrot er død, 70 år gammel.  Professoren i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen er kjent som en av Norges fremste og mest folkekjære forskningsformidlere. 

FOLKEKJÆR FORMIDLER: Norges mest folkekjære og kjent forskningsformidler, Frank Aarebrot er død. Professoren i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, ble 70 år gammel. 

Foto: Marthe Njåstad /På Høyden

Professoren, valgeksperten og bergenseren ble hasteoperert for hjerteinfarkt tidligere i uken og døde 9. september på Haukeland Sykehus, melder NTB. Aarebrot ble 70 år gammel. 

Aarebrot var professor i sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen og har markert seg som en av Norges fremste og mest uredde formidlere., skriver Universitetet i Bergen på sine nettsider. Han har vunnet ærefulle priser fra både Norges Forskningsråd og Meltzerfondet for fremragende forskningsformidling og Christieprisen senest i april 2017. 
 

– Det Aarebrot får til vekker stor beundring. Han medvirker til at forsking blir forstått, akseptert og brukt som verdiskapende kraft i samfunnet. Han deler raust kunnskap på en tilgjengelig, opplysende, underholdende, engasjerende og til tider spisset måte, sa juryleder for Christieprisen og daværende dekan for Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiB, Knut Helland, da Aarebrot vant Christieprisen tidligere i år.

Frank Aarebrot har siden 1970-talet formidlet kunnskap og forsking i media, som foredragsholder, som foreleser og som forfatter, og har lenge vært den mest siterte akademikeren i Norge. Han var også opptatt av den historiske konteksten for vår samtid, skriver Universitetet i Bergen. 

– Utgangspunktet for formidlingen min er en enorm glede og stolthet over det vi driver med på Institutt for sammenligndende politikk. Vi har en tilnærming til fenomenet politikk som har visse unike trekk, blant annet den sterke vektleggingen av historisk bakgrunn for å forstå vår egen samtid og framtid, uttalte Aarebrot da han vant Christieprisen i april.  

Så ble han også landskjent som «statsvitenskapens Francis Bull», med NRK-programmet «200 år på 200 minutter» ved markeringen av 200-årsjubileet for Grunnloven, og de påfølgende maratonsendingene i anledning andre verdenskrig og USAs presidenter.
 

Emneord: Forskningsformidling, Statsvitenskap
Publisert 10. sep. 2017 15:16 - Sist endret 10. sep. 2017 16:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere