Ny kommunikasjonsdirektør lar vente på seg

Foreløpig har det ikke lykkes UiO å få på plass Marina Toftings etterfølger som kommunikasjonsdirektør. Nå kan alle de 37 søkerne til stillingen bli vraket.

LANG PROSESS: Marina Tofting og Ole Petter Ottersen jobbet tett i flere år som henholdsvis kommunikasjonsdirektør og rektor. Å finne Ottersens etterfølger gikk mye raskere enn å erstatte Tofting.

Foto: Ola Sæther

Snart et halvt år etter at søknadsfristen gikk ut den 27. februar i år, har UiO fortsatt ikke tilsatt noen i stillingen som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Marina Tofting forlot stillingen på nyåret 2017, og siden da har senior kommunikasjonsrådgiver Stein Roar Fredriksen hatt tittelen fungerende kommunikasjonsdirektør.

Har intervjuet aktuelle kandidater

37 personer søkte stillingen, blant dem fungerende direktør Fredriksen.

På søkerlisten er også kommunikasjonsdirektør i Språkrådet Anne Kirkhusmo, forsker ved Nordisk institutt for studier av forskning, utdanning og innovasjon (NIFU) Ingvild Reymert, assisterende kommunikasjonsdirektør i UDI Håkon Fenstad og fagdirektør for finans i Forbrukerrådet Jorge Jensen.

Noen av søkerne var inne til intervju i vår. Det bekrefter TF-dekan Aud Tønnessen, som deltok i en intervjugruppe sammen med universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe og hovedtillitsvalgt Tina Næss i Akademikerne UiO.

Etter det Uniforum erfarer, skal gruppen ikke ha vært tilstrekkelig fornøyd med utvalget av søkere. Dette får vi imidlertid ikke bekreftet av Tønnessen.

Har laget ny utlysningstekst

Det er universitetsstyret som til slutt tilsetter i stillingen, etter innstilling fra universitetsdirektør Bjørneboe. Inne i saken er også rekrutteringsfirmaet Amrop Delphi.

Foreløpig har universitetsdirektøren veldig lite å si om saken:

– Vi er fortsatt i en prosess for ansettelse av ny kommunikasjonsdirektør, uttaler hun til Uniforum.

Langt nede i sakspapirene til universitetsstyremøtet 20. juni i år, framgår det at rektor Ole Petter Ottersen har godkjent «en korrigert kunngjøringstekst som benyttes ved eventuell ny kunngjøring av stillingen».

Det har altså blitt utarbeidet en kunngjøringstekst med tanke på en mulig, ny utlysning. Bjørneboe ønsker imidlertid ikke å kommentere hvorvidt det er, eller har vært, aktuelt å lyse ut stillingen på nytt.

 

 

 

 

 

Av Helene Lindqvist
Publisert 8. aug. 2017 17:50 - Sist endra 8. aug. 2017 17:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere