Menn får ikke lenger tilleggspoeng på veterinærstudiet

Menn som søker seg til veterinær- og dyrepleierutdanning får ikke lenger tilleggspoeng. Det viser seg at praksisen har vært i strid med likestillingsregelverket.

MENN UTEN BONUS: Mannlige søkere får ikke lenger tilleggspoeng på veterinær- og dyrepleierutdanningen. Ordningen var i strid med regelverket, melder Kunnskapsdepartementet. Bildet viser hovedbygningen til Veterinærhøyskolen på Adamstuen.

Derfor blir det ikke gitt tilleggspoeng ved disse studiene ved opptaket til høyere utdanning sommeren 2017.

– Jeg har undersøkt om det er mulighet for å kunne gi tilleggspoeng også ved opptaket denne sommeren, men dessverre er det ikke mulig innenfor gjeldende regelverk, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i ei pressemelding.

I den nye likestillings- og diskrimineringsloven foreslår regjeringen en kjønnsnøytral bestemmelse om positiv særbehandling slik at det blir lik adgang til positiv særbehandling av kvinner og menn.

Hvis Stortinget vedtar den foreslåtte bestemmelsen, vil loven åpne for positiv særbehandling av både menn og kvinner. Dette innebærer at det kan være adgang til å gi tilleggspoeng for både kvinner og menn på enkelte studier, hvis tilleggspoeng er et egnet virkemiddel for å fremme likestilling, og de øvrige kravene i diskrimineringslovgivningen er oppfylt. 

Regjeringen vil også følge opp Stortingets anmodning om å utrede tilleggspoeng til det underrepresenterte kjønn.

– Vi setter i gang en slik utredning nå for å finne ut om det skal gis tilleggspoeng til menn ved opptak til utdanninger med svært skjev kjønnsbalanse fra opptaket sommeren 2018. Da vil vi igjen vurdere veterinær- og dyrepleierutdanningen, sier Røe Isaksen.

Emneord: Universitetspolitikk, Studentforhold
Publisert 10. apr. 2017 12:51 - Sist endra 10. apr. 2017 12:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere