Få gjenvalg til universitetsstyret ved UiO

En drøy uke etter at rektorvalget er avgjort, må kandidatene til universitetsstyret være klare. Blant dagens representanter er det bare én som vurderer gjenvalg.

Styremøtet i oktober vedtok fristene for rektorvalget og styrevalget.

Foto: Ola Sæther

Styrevalget 2017

 • Forslagsfrist: fredag 28. april kl. 1600
 • Valgstart: mandag 22. mai kl. 0800
 • Valgslutt: torsdag 1. juni kl. 1200
 • Kunngjøring: 1. juni umiddelbart etter at valget er godkjent (ca. kl.15)

Fredag 28. april er frist for å foreslå kandidater til universitetsstyret for neste styreperiode, som strekker seg fra 1. august 2017 til 31. juli 2021.

Professor Kristian Gundersen er en av de to representantene for de faste, vitenskapelige ansatte. Han har sittet i styret i tre perioder (ikke sammenhengende), men tar ikke gjenvalg nå.

– Jeg blir veldig trett av virksomhetsplanlegging i vår tid, som jeg opplever som 90 prosent tøv. Abstraksjonsnivået i et slikt styre er så høyt at det er nesten umulig å forstå konsekvensene av det som vedtas, sier han til Uniforum.

Én vurderer gjenvalg

Karin Widerberg, som er den andre representanten for de faste, vitenskapelige tilsatte blir 68 år i år, og sier til Uniforum at hun heller tar sikte på å bli pensjonist i årene som kommer.

Representanten for de teknisk-administrativt tilsatte, Ole Martin Nodenes, har ikke bestemt seg ennå.

– Jeg fikk akkurat mail og ble litt tatt på senga. Jeg trodde det var litt seinere jeg måtte ta stilling til dette, innrømmer Nodenes til Uniforum.

De midlertidige, vitenskapelige ansatte velger sin representant hvert år, og må velge ny i år også.

– Jeg skulle gjerne tatt gjenvalg, men kontrakten min med UiO går ut 31. juli, så jeg er ikke valgbar, sier dagens representant, førstelektor Hege Cathrine Finholt til Uniforum.

Studentene velger sine representanter på møtet i Studentparlamentet den 11. mai, og deres kandidater er heller ikke klare ennå. De to sittende representantene skal ikke ta gjenvalg.

Styret er det øverste organet ved UiO

Styret har elleve medlemmer pluss varaer.

 • Rektor/styreleder,
 • 2 representanter for de faste, vitenskapelige ansatte,
 • 1 representant for de midlertidig, vitenskapelige ansatte,
 • 1 representant for de teknisk og administrativt ansatte,
 • 2 studentrepresentanter,
 • 4 eksterne medlemmer.

Kort frist da styret skulle foreslå eksterne representanter

Styret sendte sin liste over ønskede eksterne representanter til regjeringen i februar. Uniforum har ikke fått innsyn i denne listen, som ble diskutert i lukket møte.

I protokollen fra møtet i februar har Finholt lagt til: «Styret burde allerede på desembermøtet fått klar beskjed om at dersom vi ville komme med egne forslag til eksterne medlemmer, så måtte disse kontaktes på forhånd for å bekrefte at de er villige til å sitte i styret dersom de blir spurt. Utfallet av dette var at fristen vi fikk til å kontakte eventuelle egne forslag, var på under 24 timer.»

   

   Emneord: Universitetsstyret, styrevalget 2017 Av Julia Loge | julia.loge@uniforum.uio.no
   Publisert 24. apr. 2017 02:00 - Sist endra 8. mai 2017 10:25
   Legg til kommentar

   Logg inn for å kommentere

   Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
   Opprett ein WebID-brukar for å kommentere