Færre lærerstudenter strøk på nasjonal deleksamen i matematikk

Sensuren for nasjonale deleksamener i matematikk avdekker at gjennomsnittskarakteren blant lærerstudentene er C og at kun 9,2 prosent strøk på eksamen. Det er langt bedre enn studentene som var oppe i samme eksamen i mai.

PÅ ALVOR: NOKUT-direktør Terje Mørland  mener det er en viktig grunn til at strykprosenten i nasjonal deleksamen i matematikk for lærerstudenter, har gått ned. - Den lave strykprosenten tyder på at langt flere har tatt eksamen på alvor nettopp fordi den kan være avgjørende for at studentene får utstedt vitnemål.

Foto: NOKUT

– Resultatene er svært gode for denne gruppen sammenlignet med lærerstudentene som var oppe til nasjonal deleksamen i matematikk i mai.
Da var gjennomsnittskarakteren E og hele 37 prosent av studentene strøk, sier NOKUT-direktør Terje Mørland i en pressemelding.

Eksamen teller på vitnemålet

Mørland tror de gode resultatene skyldes at nasjonal deleksamen nå teller på vitnemålet:
 

– Siden forrige runde har nasjonal deleksamen blitt en tellende eksamen på vitnemålet. Den lave strykprosenten tyder på at langt flere har tatt eksamen på alvor nettopp fordi den kan være avgjørende for at studentene får utstedt vitnemål.

Mørland legger til at majoriteten av studentene som var oppe til eksamen i desember er studenter på grunnskolelærerutdanningen trinn 5–10. Det er gjerne studenter som spesifikt velger matematikk med et ønske om å undervise i faget.

Det er for tidlig å si noe om det nye inntakskravet i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen har hatt noe å si på høstens resultater.

Testes i brøk, desimaltall og prosentregning

1057 studenter på grunnskolelærerutdanningen var oppe til eksamen i desember. Studentene ble testet i undervisningskunnskap i brøk, desimaltall og prosentregning. Det innebærer at dette ikke bare er en vanlig matteeksamen, men en test i hvordan studentene lærer bort matte.

Emnet er viktig for alle som underviser i matematikk på trinnene 5–7.

Det er tredje gang lærerstudenter gjennomfører nasjonal deleksamen.

Emneord: Matematikk, lærerutdanning
Publisert 4. jan. 2017 10:49 - Sist endra 4. jan. 2017 10:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere