Avslører stadig flere studenter for fusk

I 2002 ble bare en student tatt for fusk. Siden den gang har  jukseavsløringene eksplodert ved Det humanistiske fakultet på Universitetet i Oslo.

AVSLØRER FUSK: Det humanistiske fakultetet avslørte 70 tilfeller av fusk blant studenter i 2016. Det er en solid økning siden 2002, da bare en student ble tatt i fusk. HF viser til at etter Kvalitetsreformen ble innført, har også antallet eksamener økt.

Foto: Ola Sæther

I 2002 ble bare én student fra HF på Universitetet i Oslo  tatt i juks. I fjor var tallet 70, melder Forskerforum. – Teknologien har hjulpet oss å ta flere studenter som jukser, sier rådgiver Signe I. Thorstad til tidsskriftet,

HF-fakultetet hadde nesten 80 prosent av universitetets juksesaker i 2016.

Rådgiver Thorstad sier at dette har å gjøre med at de er blant UiOs største fakulteter. Dessuten er de ansvarlige for ex.phil., et emne alle studenter må ta. I tillegg har de mange hjemmeeksamener.

 – Bare én ble tatt for juks i 2002?

Det var jo før kvalitetsreformen. Etter reformen ble det veldig mange flere hjemmeksamener. Og så begynte vi med dette plagiatkontrollsystemet i 2011, og det var da tallene begynte å øke, forteller hun.

Les hele saken i Forskerforums nettutgave.

Emneord: Studentsaker, Studentforhold
Publisert 26. jan. 2017 16:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere