Dag Berild får Akademikerprisen 2016

Akademikerprisen 2016 går til overlege og professor Dag Berild på Det medisinske fakultet ved UiO.

FÅR PRIS: Medisinprofessor Dag Berild fra UiO er tildelt Akademikerprisen 2016, for sin forskning på antibiotikaresistens.

Foto: Yngve Vogt, Apollon UiO

– Antibiotikaresistens er en av verdens største helsetrusler. Berild har vært en ledende stemme i offentligheten, og har med sin forskning bidratt til å sette denne store trusselen på dagsorden, sier juryleder Curt A. Lier om årets prisvinner.

Fortsetter dagens utvikling med økende antibiotika-resistens, vil ikke antibiotika lenger kunne ta livet av bakterier. Da kan vanlige infeksjoner bli dødelig. Antibiotika er også en forutsetning for standardoperasjoner og all avansert medisin. En slik utvikling vil få dramatiske konsekvenser for vår helse. Dag Berild er svært glad for å motta prisen.

- Jeg er overrasket og svært glad for å motta prisen. Det gir inspirasjon til å fortsette arbeidet. Myndighetene er på vei til å forstå alvoret med antibiotikaresistens nå, og jeg håper at denne prisen kan bidra til ytterligere fokus, sier Berild i en kommentar på Akademikernes nettside.

Juryen skriver i sin begrunnelse at Berild har vært en viktig drivkraft for at det i dag arbeides systematisk med å forbedre, som vil si å redusere bruken av antibiotika – og for at både politikere, helsemyndigheter og ansatte i helsetjenesten nå viser handlekraft.

Emneord: Medisin, Priser, Forskning
Publisert 14. okt. 2016 12:54 - Sist endra 14. okt. 2016 12:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere