- Fusjoner rammer administrasjonen hardt

Universiteter og høyskoler er avhengig av å investere i teknisk-administrativt ansatte, sier statssekretær Bjørn Haugstad.

GANSKE SOLID: - Jeg syns vi ser at internasjonalt ledende universiteter investerer ganske solid i teknisk-administrativt ansatte og systemer, sier statssekretær Bjørn Haugstad  i Kunnskapsdepartementet.

Foto: Ola Sæther

– De universiteter eller høyskoler som underinvesterer i teknisk-administrativt ansatte, underleverer på forskning og utdanning, sier statssekretær i Kunnskapsdepartementet Bjørn Haugstad, ifølge Forskerforum.

Han gjestet nylig 50-årsjubileet til Forskerforbundets forening for teknisk-administrativt ansatte (FFTA). I sin tale understreket han deres rolle i de pågående fusjonene i universitets- og høyskolesektoren.

– Vi kan ikke realisere ambisjonene uten dere. Og når vi setter høyere krav, får det direkte konsekvenser for dere, sa Haugstad.

Til Forskerforum sier han at kvalitetsheving i administrasjon står sentralt for det vitenskapelige arbeidet ved universitetene og høyskolene.

– Jeg syns vi ser at internasjonalt ledende universiteter investerer ganske solid i teknisk-administrativt ansatte og systemer, sier Haugstad.

Les hele artikkelen i Forskerforum.

Emneord: Forskningspolitikk, Arbeidsforhold, Universitetspolitikk
Publisert 24. okt. 2016 15:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere