Ny matteprøve, men ikke på UiO

Studentene får en ny sjanse der det ble gjort formelle feil på prøven etter forkurset i matematikk for kommende lærerstudenter. Ingen fra UiO har levert klage, dermed blir det ikke ny prøve her.

UiO har ikke mottatt formelle klager på gjennomføringen av forkurset i matematikk. 

Foto: Ola Sæther

Søkere til lærerutdanningene som hadde mellom 3 og 4 i matte fra videregående fikk ta et forkurs i sommer, og avlegge en prøve 1. august. De som stod på denne prøven, skulle få begynne på lærerstudiet. Men bare en fjerdedel av deltakerne besto, mange av de som strøk har levert klager på ulike formelle feil ved eksamensgjennomføringen. 

– Det har kommet klager på formelle feil ved gjennomføring av prøven, og det kan være at enkelte universiteter og høyskoler vil gi medhold i disse klagene. Vi vil sørge for at det arrangeres en ny prøve på stedene hvor det har vært formelle feil, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

På de stedene hvor en eller flere studenter får medhold i at det ble begått formelle feil, får alle studentene mulighet til å ta ny prøve. De som består den nye prøven kan begynne på lærerutdanning denne høsten.

På UiO var det 78 påmeldte til kurset og 32 som gikk opp til eksamen. Av dem var det bare seks som besto, altså strøk over 80 prosent. Men ingen av disse har levert klager på formelle feil.

Dermed mener Kunnskapsdepartementet at UiOs studenter har fått testet sine kunnskaper på riktig måte.

– Det vil ikke være riktig å tilby disse en ny prøve, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Av Julia Loge
Publisert 23. aug. 2016 15:11 - Sist endra 23. aug. 2016 15:13
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere