Studentene krever at institusjonene tar ansvar for kvaliteten

Kun 6 av 10 studenter som begynte sine studier i 2007 har fullført graden, ifølge nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). Norsk studentorganisasjon (NSO) har lenge etterlyst tiltak for å bedre fullføringen i høyere utdanning.

MÅ TA GREP:  Rektorene må gjøre noe med kvaliteten på undervisningen før kvalitetsmeldingen kommer i 2017. Det krever Marianne Andenæs, som er påtroppende leder for Norsk studentorganisasjon.

Foto: Ola Sæther

- Rektorene kan ikke vente på kvalitetsmeldingen som kommer i 2017. De må sikre god og variert undervisning, veiledning, og involvering i det faglige fellesskapet allerede fra studiestart nå til høsten, sier påtroppende leder av NSO, Marianne Andenæs i en pressemelding.

Norsk studentorganisasjon mener alle studenter må bli inkludert i sitt fagmiljø med en gang de starter på høyere utdanning. Dette stiller krav til institusjonen, de faglige ansatte og til studentene selv. NSO er tydelig på at én av forutsetningene for at studenter skal kunne fullføre studiene på en god måte er en bedre studentøkonomi.

- Det overrasker ikke at frafallet er høyt og gjennomstrømningen dårlig, når forutsetningene for å være heltidsstudent ikke er bedre enn de er i dag. Forbedringspotensialet er enormt og gevinstene store. Regjeringen har flere muligheter i tillegg til opptrappingsplanen for 11 måneder studiestøtte. Det beste trikset de kan trekke opp av hatten nå er økt studiestøtte og bygging av flere studentboliger, sier Andenæs. 

 

Emneord: Studentforhold, Studentsaker, Undervisning
Publisert 28. juni 2016 11:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere