Baroniet Rosendal får 3,4 millioner fra Sparebankstiftelsen

Sparebankstiftelsen DnB gir 3,44 millioner kroner i gave til Baroniet Rosendal. Pengene skal finansiere et elektroakustisk lydanlegg i den nye flerbrukssalen.

MILLIONGAVE: Baroniet Rosendal får 3,4 millioner kroner i gave fra Sparebankstiftelsen DnB. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

- Vi  i Baroniet Rosendal jubler i stor takknemlighet og glede over en kjærkommen gave, skriver direktør Anne  Grete Honerød i en pressemelding.

Gaver for over ni millioner

Gaven skal altså brukes til innkjøp av et elektroakustisk lydanlegg i den nye flerbrukssalen på Avlsgården på Baroniet Rosendal.

Sparebankstiftelsen DnB har tidligere gitt  seks millioner kroner  til prosjekter knyttet til etableringen av det nye besøkssenteret på Baroniet Rosendal. Med den siste gaven, har stiftelsen gitt over ni millioner kroner til det nye besøkssentret.

Baroniet i UiOs eie

Karen Mowat og den danske adelsmannen Ludvig Rosenkrantz fikk gården Hatteberg i Kvinnherad i Hordaland i bryllupsgave i 1658. Her bygde de slottet som stod ferdig i 1665, og som fikk navnet Rosendal. Kong Christian V av Danmark-Norge opphøyde godset til Lensbaroni i 1678. Fra 1745 var Baroniet Rosendal eid av slekten Rosenkrone, som i 1927 gav godset til Universitetet i Oslo. Rosendal  blei inkludert i det nasjonale museumsnettverket i 2004.Den Weis- Rosenkroneske Stiftelse, tilknyttet Universitetet i Oslo, har i dag eieransvaret for Baroniet med bygninger og over seksti mål hage og park. I sommersesongen tilbyr Baroniet blant annet omvisninger og konserter, samt overnatting på avlsgården. (Kilde: Uniforum)

- Veldig glad

En annen som er svært fornøyd med gaven er Leif Ove Andsnes, kunstnerisk leder i Rosendal Kammermusikkfestival.
 
- Jeg er veldig glad for at Sparebankstiftelsen DnB har gitt Baroniet Rosendal støtte til et elektroakustisk klanganlegg. For Rosendal Kammermusikkfestival er dette veldig inspirerende, og jeg gleder meg til å oppleve salen og klangen førstkommende sommer! sier Leiv Ove Andsnes i en melding fra Baroniet Rosendal.
 

 

 

 
Emneord: Økonomi, Baroniet Rosendal
Publisert 12. feb. 2016 15:28 - Sist endra 15. feb. 2016 15:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere