Staten anker opphevet utvisningsdom mot Agder-professor

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener en utvist professor fra Universitetet i Agder er en trussel mot Norge. Derfor anker staten dommen fra Oslo tingrett som opphevet utvisningsvedtaket, melder NRK.

TRUSSEL: PST mener fortsatt at en utvist Agder-professor er en trussel mot Norge. Derfor anker staten dom fra Oslo tingrett.

Foto: Universitetsavisa

Den utviste professoren fra Universitetet i Agder arbeider i dag som gjesteforeleser i Italia. Han får ikke lov til å returnere til Norge så lenge utvisningsvedtaket er gyldig. Forskeren er fast bosatt i Tyskland.

Utvisningsvedtaket gjaldt også en kinesisk stipendiat som samarbeidet med professoren. Staten har ikke anket vedtaket om at utvisningen av stipendiaten var ugyldig. Begge forskerne ble anklaget for å forske på styringssystemer som kan brukes på langdistanseraketter. De har også hatt kontakt med Harbin Institute of Technology i Kina.

Advokaten til professoren, Arild Humlen visste ikke at dommen fra tingretten var anket.

 – Han hadde håpet at saken var ferdig og at han kunne ha reist til Norge og forsket ved Universitetet i Agder nå, sier Arild Humlen til NRK.

Emneord: pst, Internasjonalisering, Overvaking
Publisert 14. okt. 2015 15:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere