Rektorene fornøyd med det nye byrådets kunnskapssatsing

Det nye byrådet vil ha Oslo som kunnskapshovedstad, utvikle studentmodell à la Trondheim og støtter ambisjonen til Høgskolen i Oslo og Akershus om å bli universitet.

KUNNSKAPSHOVEDSTAD: Det nye byrådet vil ha Oslo som kunnskapshovedstad. Ambisjonene får støtte fra UiO-rektor Ole Petter Ottersen og HiOA-rektor Curt Rice. Bildet er fra velkomstseremonien for nye studenter i august i år.

Foto: Ola Sæther

Arbeiderpartiet, SV og De Grønne la fram sin nye byrådsplattform i dag, og både rektor Ole Petter Ottersen på Universitetet i Oslo (UiO) og rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er fornøyde med satsingen på Oslo som internasjonal kunnskapshovedstad. 

— Dette er flott , sier rektor på HiOA, Curt Rice.

— Det er svært spennende for oss at byrådet helt eksplisitt støtter vår ambisjon om å bli et universitet. Et sterkt universitet vokst ut av dagens HiOA, vil både være en styrke for kunnskapsbyen, men også UiO, legger Rice til i sin første kommentarer til plattformen.

— Dette ser rett og slett lovende ut for den nye kunnskapshovedstaden Oslo. Jeg er veldig fornøyd, sier Ottersen i en kommentar til Khrono.

Førstkommende onsdag skal byrådet konstitueres, og ny ordfører velges. Da er det Marianne Borgen fra SV som blir ordfører og Raymond Johansen fra Ap som blir byrådsleder.

De tre partiene har utarbeidet en felles plattform.

Se også: Byrådsplattformen

Vil samarbeide tett

Byrådet ønsker tett samarbeid med høgskolene og Universitetet i Oslo for å utvikle byen til en nasjonal og internasjonal kunnskaps- og studenthovedstad. Det må legges godt til rette for at forskere og utenlandske studenter kan etablere seg i byen.

Les også: Kunnskaps-hovedstaden Oslo

 

 

— Dette ser rett og slett lovende ut for den nye kunnskapshovedstaden Oslo. Jeg er veldig fornøyd, sier Ottersen i en rask kommentar til Khrono om den nye byrådsplattformen.

De siste årene har det vokst fram nye entreprenørskapsmiljøer i verdensklasse i Oslo, skriver partiene i sin plattform, og trekker fram miljøer blant annet innenfor nye områder som helseteknologi (Med-tech), utdanningsteknologi (Ed-tech) miljøteknologi (Clean-tech).

Byrådet vil støtte og bidra til å bygge opp flere kreative og innovative arbeidsfellesskap.

Støtter universitetsambisjon

De tre partiene streker opp følgende satsingsområder for perioden:

  • Utvikle og videreføre samarbeidet med Universitetet i Oslo knyttet til Tøyenløftet og Tøyen skole, og et samarbeid om Vitensenter, klimasenter og veksthus.
  • Lage en campusstrategi for Oslo i samarbeid med studiestedene, studentene og SiO etter modell fra Trondheim.
  • Styrke samarbeidet med kunnskapsmiljøene og bidra til mer innovasjon for en grønn byutvikling.
  • Støtte Høgskolen i Oslo og Akershus sine ambisjoner om å bli et profesjonsuniversitet.
  • Styrke kollektivtilbudet og sykkelveiene mellom studiestedene, studentbyene og sentrum.
  • Styrke kontakten mellom grunnopplæringen og universitet eller høyskole.

 

Emneord: Universitetspolitikk, Studentforhold. Av Eva Tønnessen/Khrono
Publisert 19. okt. 2015 16:38 - Sist endra 19. okt. 2015 16:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere