Stenger de geologiske utstillingene på Tøyen

De geologiske utstillingene i W.C. Brøggers hus (Geologisk museum) stenger 25. januar. Det har styret for Naturhistorisk museum på UiO vedtatt i dag.

STENGER DØRENE: Den 25. januar stenger Naturhistorisk museum og direktør Arne Bjørlykke de geologiske utstillingene i Geologisk museum. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Samlingene trenger bedre lagringsforhold og bygningen må rehabiliteres, går det fram av en pressemelding.

I to rapporter har Riksrevisjonen kritisert de utilfredsstillende forholdene for de naturhistoriske samlingene ved NHM. Når et nytt magasinbygg likevel lar vente på seg, har det blitt nødvendig å finne andre og mer egnede magasiner for samlingene.

Et næringsbygg på Økern har de siste årene gradvis blitt tatt i bruk av Naturhistorisk, og også av Kulturhistorisk museum. På Økern får samlingene førsteklasses magasiner og forskerne får moderne og gode laboratorier.

Magasinene på Økern kan tas i bruk fra 1. juni. Derfor stenges i første omgang Mineralsalen og Paleontologisk sal i 2. etasje i Brøggers hus allerede fra 25. januar, slik at arbeidet kan starte med å pakke ned, digitalisere, dokumentere og kvalitetssikre samlingsmaterialet som ligger i montre, skuffer og skap der.

Til sommeren stenger også resten av Brøggers hus. Museet vil etter hvert finne plass til noen av de geologiske høydepunktene i Robert Colletts hus (Zoologisk museum).

Når Brøggers hus er tømt, skal det rehabiliteres og fylles med nye utstillinger for publikum, heter det i meldingen fra Naturhistorisk museum.

 

Emneord: Museene, Naturhistorisk museum, Universitetspolitikk
Publisert 10. des. 2014 16:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere