Det medisinske fakultetet lyser ut 64 forsker-stillinger

Det medisinske fakultet søker etter over 60 nye postdoktorer fra hele verden.

LEDIGE STILLINGER: Alzheimers sykdom, diabetes og psykiske lidelser er eksempler på forskningsområder de nye postdoktorene skal arbeide innenfor.

Foto: Ola Sæther

Med støtte fra Scientia Fellows, et flernasjonalt, delvis EU-finansiert postdoktorprogram innen helseforskning, lyste Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo 3. november ut hele 64 ledige postdok.-stillinger.

I en pressemelding opplyser fakultetet at dette er stillinger som varer i inntil tre år og hvor EU bidrar med 6,8 millioner euro.

Eksempler på forskningsområdene som får nyte godt av midlene, er Alzheimers sykdom, diabetes, ernæring, hjerte- og karsykdommer, kreft og psykiske lidelser.

Fantastisk løft for forskningen

– Dette postdoktorprogrammet er et fantastisk løft for forskningen ved fakultetet på mange måter. Vi får økt fokus på internasjonalisering og styrker våre samarbeidsnettverk, uttaler forskningsdekan Hilde Irene Nebb i pressemeldingen fra fakultetet.

– Programmet betyr svært mye for forskerutdanningen, og vi vil også benytte dette postdoktorprogrammet som en del av våre forskningsstrategiske virkemidler både nasjonalt og internasjonalt, opplyser hun.

                                                                  

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 5. nov. 2014 15:16 - Sist endra 6. nov. 2014 16:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere