UiO-professor Harald Stenmark får kong Olav Vs kreftforskningspris

Professor Harald Stenmark ved Radiumhospitalet og UiO får  i dag kong Olav Vs kreftforskningspris for sine studier av hvordan celler utvikler seg til kreft.

FÅR MILLIONPRIS: Kreftforsker Harald Stenmark får i dag utdelt kong Olav Vs kreftforskningspris for 2014. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Prisen er på 1 million kroner og blir overrakt til kreftforsker Harald Stenmark av kong Harald i Gamle festsal på Universitetet i Oslo mandag ettermiddag, melder NTB og Kreftforeningen. Det er Kreftforeningen som står bak prisen.

Harald Stenmark er spesielt kjent for sin forskning på hvordan en celle utvikler seg til en kreftcelle. Funnene har gjort det mulig å utvikle mer treffsikre behandlingsformer for kreft. På nettsidene til Kreftforeningen kommenterer Harald Stenmark prisen på denne måten:

- Det at jeg mottar Kreftforskningsprisen er 10 prosent min fortjeneste alene. Resten vil jeg tilskrive laget. Det er de som gjør det praktiske laboratoriearbeidet og som generer mange av de viktige spørsmålene. I etterkant er det vanskelig å peke på hvem som hadde ideen. Det er et godt tegn på velfungerende lagarbeid.  Men det er klart: skal man ha en forskningsgruppe må man ha visse egenskaper i det å skape et team med utfyllende egenskaper. Det håper jeg at jeg har, sier han.

Stenmark er professor i medisin ved Universitetet i Oslo og har ledet Senter for kreftbiomedisin på Radiumhospitalet siden 2007.

Emneord: Medisin, Priser, Forskning
Publisert 2. juni 2014 11:40 - Sist endret 2. juni 2014 11:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere