Gunn-Elin Aa. Bjørneboe ny nestleder i styret for Ahus

Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe er blitt ny nestleder i styret for Akershus universitetssykehus. Per Christian Voss fra Notodden blir ny styreleder.

NESTLEDER: Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe er blitt ny nestleder i styret for Akershus universitetssykehus.

Foto: Ola Sæther

Styreleder: Per Christian Voss (NY)

Nestleder: Gunn-Elin Aa. Bjørneboe (ny som nestleder)

Styremedlemmer:

Arne Bakka  (valgt av og blant de ansatte)

Kai Øivind Brenden  (valgt av og blant de ansatte)

Finn Halvorsen  (valgt av og blant de ansatte)

Elna Knutsen  (valgt av og blant de ansatte)

Maren Kyllingstad

Geir Nilsen
Anita Rathore

Jan Eirik Thoresen (NY)

Per Christian Voss fra Notodden blir altså ny styreleder ved Ahus, og erstatter Göran Stiernstedt som måtte gå av den 28. mars.  Voss har bred erfaring fra både offentlig og privat sektor, både som leder og gjennom ulike styreverv. Han er utdannet siviløkonom og har hatt lederstillinger i Hydro over mange år. Han var direktør ved Blefjell sykehus i årene 2002 til 2008 og han har også en periode vært spesialrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet. Styremedlem Gunn-Elin Aa. Bjørneboe blir ny nestleder i styret.

I tillegg kommer trønderen Jan Eirik Thoresen inn som nytt medlem i styret. Han er utdannet lege og har mastergrad i Helseadministrasjon ved Universitetet i Oslo. Han har solid kompetanse på helseområdet gjennom ulike lederstillinger både ved sykehus og i helseregioner.

- Jeg er svært godt fornøyd med det nye styret, sier styreleder i Helse Sør-Øst Per Anders Oksum i en pressemelding. - Dette er et styre med bred og god bakgrunn, og jeg mener de samlet har den kompetansen som skal til for å lede Ahus videre i positiv retning, legger han til.

 

- Den første viktige oppgaven for dette nye styret, er å ansette administrerende direktør.  - Selv om Ahus under konstituert ledelse de siste månedene har vist en positiv utvikling både med hensyn til ventetid og tilgjengelighet, brudd på frister og økonomiske resultater, er det nødvendig så raskt som mulig å sikre stabilitet og forutsigbarhet i den øverste ledelsen ved foretaket.

Viseadministrerende direktør Stein Vaaler har vært konstituert som sykehusdirektør siden Hulda Gunnlaugsdottir trakk seg fra direktørstillingen den 15. oktober. Hovedgrunnen til det var at hun ikke fikk støtte for forslaget om at sykepleiere kunne ha inntil tre ekstra helgevakter. Ifølge Romerikes Blad var Stein Vaaler også eneste søker til stillingen som ny sykehusdirektør ved Ahus.

Emneord: Universitetspolitikk, Medisin
Publisert 2. apr. 2014 15:52 - Sist endret 2. apr. 2014 16:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere