2013 - Side 6

Publisert 11. sep. 2013 13:56

Den 17. september skal Fakultetsstyret på medisin ved Universitetet i Oslo bestemma om det skal innførast bokstavkarakterar på medisinstudiet. Åtte av ti medisinstudentar er imot.. – Det vil øydeleggja studiemiljøet, fryktar Ishita Barua og Johannes Slørdahl i fagutvalet.

Publisert 11. sep. 2013 01:12

Universitetet i Oslo innfører no eit felles system som studentane kan bruka for å varsla, klaga og gi positive tilbakemeldingar. – Eg er veldig spent på korleis det vil fungera, seier studentombod Marianne Høva Rustberggard .

Publisert 10. sep. 2013 14:12

Universitetet i Oslo går opp fra 111. plass til 89. plass på den siste universitetsrangeringen fra QS - World University Rankings for 2013/2014. Massachusetts Institute of Technology (MiT) er på førsteplass akkurat som i fjor.

Publisert 9. sep. 2013 15:35

Brasil finansierer opphald for dei beste studentane sine i realfag og medisin ved verdas beste universitet. 65 av dei kjem til Noreg og 28 går på UiO. – Næringslivet i begge land vil få stor nytte av dei, trur rådgjevar Jeanette da Silva ved UiO.

Publisert 6. sep. 2013 15:50

Uansett kva parti som vil sitja i regjering etter valdagen 9. september, vil det ikkje bli oppretta fleire universitet i Noreg. Det kom fram i valdebatten under markeringa av 50-årsjubileet til SV-fakultetet ved UiO i formiddag.

Publisert 5. sep. 2013 17:36

Musikaren og TV-kjendisen Thomas Seltzer klarte å fylla jubileumsteltet til SV-fakultetet med både studentar og tilsette då han inviterte til SV-kontoret i ettermiddag. Temaet "Adjø til Bourdieu?" blei raskt til "Gøy med Bourdieu"

Publisert 4. sep. 2013 15:54

– Høyre og FrPs mål om å fjerne fedrekvoten, er ikke i tråd med konservativ politikk i andre europeiske land, argumenterte professor Øystein Gullvåg Holter på et likestillingsseminar tirsdag. Planen harmonerer heller ikke med forskning på feltet.

Publisert 4. sep. 2013 13:28

Nevrologiprofessor Tormod Fladby ved UiO og Akershus universitetssykehus leder ett av de store europeiske forskingsprosjektene om Alzheimers sykdom. mens forsker og overlege Mathias Toft ved UiO og Oslo universitetssykehus er partner i et annet. Prosjektene er en del av den største globale satsingen for å løse gåten bak sykdommer som Parkinson og Alzheimer.

Publisert 4. sep. 2013 10:43

Oslo universitetssykehus får trolig ett av de tre partikkelsentrene for kreftbehandling som regjeringen har vedtatt skal opprettes i Norge. De to andre blir lagt til Haukeland sykehus i Bergen og trolig St. Olavs hospital i Trondheim. Det kunngjorde helseminister Jonas Gahr Støre i går.

Publisert 3. sep. 2013 16:14

Dei pensjonerte biologiprofessorane Morten Laane (t.v.) og Ivar Mysterud har fått eit klart krav frå leiinga på Institutt for biovitskap ved UiO om å dokumentera at dei fylgjer helseforskingslova i samband med forskinga på flått som berar av borrelia-bakterien. Det stadfestar instituttleiar Finn Eirik Johansen og dekan Morten Dæhlen overfor Uniforum.

Publisert 3. sep. 2013 14:59

Studentar som blir forfylgde fordi dei kjempar for menneskerettar og demokrati, skal no få vern på same måte som forfylgde akademikarar. Det er klart etter at to studentorganisasjonar saman med UiO i dag danna «Students at Risk».

Publisert 29. aug. 2013 14:02

Det finnes ingen oversikt over hvor mange utdanningsinstitusjoner som fastsetter hovedkarakterer gjennom Felles Studentsystem (FS). I verste fall kan 54 ulike læresteder i landet være i sensurtrøbbel.Det er blitt avdekket gjennom den pågående varslersaken på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Publisert 29. aug. 2013 13:19

Retten forbyr NTNU å inngå kontrakt med Fronter. Oslo Byfogdembete gir Itslearning rett i at NTNU gjorde feil i anbudsprosessen, skriver Universitetsavisa.

Publisert 29. aug. 2013 10:10

Språkrådet krever nå flere bøker på norsk etter at en undersøkelse viser at langt over halvparten av pensumbøkene  i realfag er på engelsk. Globaliseringen krever dette, mener universitetene. Nei, det er et demokratisk problem som utelukker mange fra høyere utdanning, sier Språkrådet, ifølge NRK Kulturnytt.

Publisert 28. aug. 2013 11:10

Forfatter Audun Farbrot fikk hard medfart fra UiO-rektor Ole Petter Ottersen under lanseringen av håndboka Forskningskommunikasjon. – Boka gjennomsyres av en gammeldags, enveis forskningsformidling, hevdet Ottersen.

Publisert 27. aug. 2013 13:27

Noreg må investera i forsking og utdanning. Berre slik er det mogleg å skapa alternative næringar etter at oljealderen tar slutt. Det var både Kristin Vinje (H), Ola Elvestuen (V), Kristin Halvorsen (SV), Karin Yrvin (Ap) og Rasmus Hansson (Dei grøne) einige om i ein valdebatt i Forskingsparken i dag.

Publisert 27. aug. 2013 11:14

Lucy Smith er død etter lengre tids sjukdom, opplyser Det juridiske fakultetet, UiO. Ho blei 78 år gammal. Smith vart Noregs første kvinnelege universitetsrektor, då ho blei vald til rektor for Universitetet i Oslo i 1992. Lucy Smith var også Noregs første kvinnelege jussprofessor.

Publisert 23. aug. 2013 13:25

Kva har statsminister Jens Stoltenberg, tidlegare statsminister Kåre Willoch og NRK-kjendisane Thomas Seltzer og Harald Eia til felles? Dei har studert på SV-fakultetet ved UiO. Dekan Fanny Duckert inviterer no alle til feiring av 50-årsjubileet.

Publisert 23. aug. 2013 10:16

Stortingskandidat for Høgre, Kristin Vinje og Arbeidarpartiets stortingskandidat Marianne Aasen lovar begge pengar til forsking og høgare utdanning. Men medan Kristin Vinje vil løysa bustadproblema for studentane ved å sleppa til private aktørar, avviser Marianne Aasen ei slik løysing. Det kjem fram i kunnskapsduellen Uniforum har invitert dei to til.