Ole Petter Ottersen skal lede Universitets- og høgskolerådet

UiO-rektor Ole Petter Ottersen er valgt til ny leder for Universitets- og høgskolerådet. Han overtar etter avtroppende NHH-rektor Jan I. Haaland.

LEDER UHR: UiO-rektor Ole Petter Ottersen er valgt til ny leder for Universitets- og høgskolerådet.

Foto: Ola Sæther

Ole Petter Ottersen ble valgt til ny leder i Universitets- og høgskolerådet  under representantskapsmøtet i Sogndal 23. - 24. mai. Lise Iversen Kulbrandstad ble gjenvalgt som nestleder for organisasjonen, melder UHR i en pressemelding.

– Jeg takker for tilliten og er ydmyk for de oppgavene, spennende dager og tider vi står foran, sa  Ottersen til representantskapet. Ole Petter Ottersen er rektor og professor i medisin ved UiO, og ble nylig valgt til rektor for andre valgperiode.

Ottersen har vært  professor i medisin siden 1992. Han har vært forskningsdekan ved Det medisinske fakultet (2000- 2002), har ledet en av UiOs tverrvitenskapelige satsinger (EMBIO) og et av Forskningsrådets store programmer (FUGE) og har koordinert to prosjekter under EUs rammeprogram. Han har også vært leder for ett av UiOs sentre for fremragende forskning (CMBN) 2002-2009 og for ett av de tre første Nordic Centres of Excellence in Molecular Medicine.

Ottersen har fått flere priser inklusive Anders Jahres store medisinske pris og Lundbecks nordiske forskningspris. Ottersen har i mange år vært engasjert i internasjonale evalueringer og var panelleder i European Research Council (ERC) fra starten til utgangen av 2012. Ottersen har undervist medisinske studenter siden 1976 og har hatt studiekvalitet, internasjonalisering og formidling blant sine kjernesaker.

Emneord: Universitetspolitikk, Forskningspolitikk
Publisert 24. mai 2013 10:23 - Sist endret 24. mai 2013 10:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere