Universitetet i Tromsø har fått sin andre kvinnelige rektor

Med litt over 70 % av stemmene ble Anne Husebekk valgt til ny rektor for det fusjonerte Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet. 

NY REKTOR: Immunologiprofessor Anne Husebekk er valgt til ny rektor ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet.

Foto: Torbein Kvil Gamst, Universitetet i Tromsø

Tirsdag klokka 14.00 ble det kunngjort at det var teamet bestående av Anne Husebekk, Kenneth Ruud og Wenche Jakobsen som hadde vunnet rektorvalget 2013, skriver Universitetet i Tromsø i en pressemelding. Dermed blir hun Universitetet i Tromsøs andre kvinnelige rektor. Den første var språkprofessor Tove Bull som rektor mellom 1996 og 2001.

Teamet til Anne Husebekk fikk 2216 av totalt 3151 avgitte stemmer, og vant dermed med klar margin.

– Dette er stort og rørende, uttalte Husebekk i sin takketale etter at resultatet var klart, og innrømte at det hadde vært noen intense uker.

– Jeg er veldig glad for at vi endelig har fått vite resultatet, og med disse tallene føler vi oss trygge på at mange støtter oss. Vi lover å gjøre så godt vi kan for hele universitetet, sa hun.

– Vi står overfor store utfordringer i forbindelse med fusjonen og at vi skal lede et universitet som ønsker å styrke sin posisjon som et av Norges breddeuniversiteter. Det er viktig med en ledelse av et universitet, men universitetet består mest av ansatte og studenter. Vi må gjøre hverandre gode, sa Anne Husebekk, som er professor i immunologi på Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Tromsø. Motkandidaten var professor i statsvitenskap, Synnøve Jensen, som fikk 881 stemmer, altså rundt 30 prosent av stemmene.

Det nye rektorteamet fungerer fra 1. august 2013, samme dag som fusjonen mellom UiT og Høgskolen i Finnmark trer i kraft. Fram til da sitter dagens rektor, medisinprofessor Jarle Aarbakke.

Emneord: Universitetspolitikk
Publisert 27. feb. 2013 12:31 - Sist endret 27. feb. 2013 13:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere