Alle må bruke mer penger på forskning

– Spør vi om Norge bruker mye penger på forskning, er svaret ja. Spør vi om Norge bruker nok penger på forskning, er svaret nei, uttalte statsminister Jens Stoltenberg på et seminar om forskning i næringslivet i går.

VIL ØKE FORSKNINGSBUDSJETTENE: – Vi bruker mye på forskning, men trenger å bruke enda mer, både privat og offentlig, mente statsminister Jens Stoltenberg.

Foto: Ola Sæther

Se talene og innleggene på regjeringens Nett-TV.

 

Å øke budsjettene, å få til mer samarbeid mellom forskning og næringsliv, mer internasjonalisering og å styrke hele utdanningsløpet, er ifølge statsminister Jens Stoltenberg de fire viktigste satsingsområdene for norsk forskning de kommende årene.  

Direktør i Statistisk sentralbyrå Hans Henrik Scheel presenterte tallene som viser forskningens status og betydning i det norske samfunnet. Når det gjelder forskning per innbygger, er Norge på topp i verden. Tar man derimot utgangspunkt i forskning som andel av BNP, ligger vi klart under OECD-gjennomsnittet.

Konserndirektør i Norsk Hydro, Svein Richard Brandtzæg, administrerende direktør i Medistim ASA, Kari E. Krogstad og konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas delte sine synspunkter og erfaringer med forskning i næringslivet.

Næringsminister Trond Giske avsluttet seminaret om forskning og næringsliv, som fant sted i Rokokkosalen på Grand hotell i Oslo.

Likestillingspris til UMB

Etter lunsj overtok kunnskapsminister Kristin Halvorsen podiet.  Kvalitet og relevans i høyere utdanning var i år temaet for kunnskapsministerens kontaktkonferanse med universiteter og høyskoler.

På konferansen delte kunnskapsministeren ut Likestillingsprisen 2012. Prisen gikk til Universitetet for miljø- og biovitenskap, som fikk prisen for sitt systematiske arbeid for å bedre kjønnsbalansen ved institusjonen.

 

Publisert 16. jan. 2013 12:28 - Sist endret 17. jan. 2013 09:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere