Fengsla iransk student får Studentenes fredspris

Studentenes fredspris ble i dag tildelt den fengsla studentlederen Majid Tavakoli (26 år) fra Iran, melder Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim.

FENSGLA: Den iranske studentlederen Majid Tavakoli får prisen for sin evne til å mobilisere studenter i kampen for menneskerettigheter i Iran. Han soner nå en 8 år lang fengselsdom for en tale han holdt for studenter i 2009.

Foto: Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim

Den iranske studentlederen Majid Tavakoli får prisen for sin evne til å mobilisere studenter i kampen for menneskerettigheter i Iran. Majid soner nå 8 år i fengsel for en tale han holdt for studenter i 2009.

- 600 studenter arrestert

Norsk studentorganisasjon (NSO) og Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) ønsker å gratulere Majid Tavakoli med prisen, og håper at dette vil bidra positivt i arbeidet for demokrati og ytringsfrihet i Iran.

 
- Iran er ett av de verste landene å være samfunnsengasjert student i. De siste årene er 600 studenter arrestert for fredelige demonstrasjoner. Det er ufattelig at studenter som Majid må sitte fengslet i kampen for menneskerettigheter i Iran. Dette er helter få hører noe om, sier Øyvind Berdal (NSO) og Erik Schreiner Evans (SAIH).
 

Ber norske myndigheter fordømme fengslingen

NSO og SAIH mener at norske myndigheter må ta opp og fordømme fengslingen av studentledere som Majid Tavakoli. Organisasjonene håper prisvinneren kan komme til Norge for å motta prisen på den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) neste år.
 
- Med denne tildelingen skaper Studentens fredspris nødvendig oppmerksomhet rundt iranske studenters egen kamp for et mer demokratisk samfunn, tror Evans og Berdal.
Emneord: Iran, Menneskerettar
Publisert 21. sep. 2012 12:10 - Sist endret 21. sep. 2012 12:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere