Studentene klarte å tvinge regjeringspartiene til retrett

Etter langvarig press fra Norsk studentorganisasjon (NSO) og studenttillitsvalgte landet rundt, har regjeringspartiene i dag moderert forslaget til endring i studentsamskipnadsloven, melder NSO i en pressemelding.  

FÅR GJENNOMSLAG: Studentene har fått gjennomslag hos regjeringspartiene for flere av sine forslag til endringer av studentsamskipnadsloven. Dette er hovedkvarteret til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus(SiOA). (Arkivfoto)

- Det er vi svært glade for, sier leder i NSO, Kim Kantardjiev.
- Det viser at regjeringspartiene har hørt på argumentene våre, og tatt konsekvensen av det. Dette er en svært viktig prinsipiell sak for studentene, fordi de opprinnelige forslagene var direkte mistillit til studentenes evne til å styre over studentvelferden. Det hadde likevel vært ønskelig at de så at de samme argumentene som gjelder for studentboliger gjelder for resten av studentenes velferdstilbud. Hele lovforslaget burde forkastes, mener Kantardjiev.
 
Dette er en svært viktig prinsipiell sak for studentene, fordi de opprinnelige forslagene var direkte mistillit til studentenes evne til å styre over studentvelferden. 
 
- Det er gledelig å registre at regjeringspartiene har hørt på argumentene fra et samlet student-Norge og våre samarbeidspartnere. Å ta ut det strenge kravet om vedtak om oppkjøp av studentboliger og låneopptak er et riktig grep fra regjeringens side, og en seier for oss, sier Kim Kantardjiev
 
NSO har i samarbeid med LO, UNIO, AUF, Sosialistisk Ungdom, Senterungdommen, velferdstingene og alle landets studenter kjørt en kampanje for å få stoppet lovforslagene, som NSO betrakter som mistillit mot våre studenttillitsvalgte.
 
- Dette var et viktig og riktig grep, men vi håper at regjeringspartiene vil ta det samme grepet når det gjelder oppstart av ny virksomhet, utvidelse av eksisterende virksomhet som fra nå av krever tilslutning fra to tredeler av styrets medlemmer. Da ville vi fått en samskipnadslov som møter behovene, er Kantardjiev overbevist om.
Emneord: Studentforhold
Publisert 5. juni 2012 16:22 - Sist endret 5. juni 2012 16:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere