Marina Tofting blir ny kommunikasjonsdirektør ved UiO

Universitetsstyret har vedtatt å tilsette Marina Tofting i stillingen som kommunikasjonsdirektør ved UiO.

GOD KJENNSKAP TIL STILLINGEN: Marina Tofting har arbeidet som assisterende kommunikasjonsdirektør ved UiO siden 2009.

Foto: Ola Sæther

Stillingen som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Oslo ble utlyst 15. april med søknadsfrist 2.mai. Tirsdag 19. juni ble Marina Tofting ansatt i stillingen.

«Marina Tofting har bred presseerfaring og omfattende kompetanse innen kommunikasjon og samfunnskontakt», skriver universitetsledelsen i en pressemelding.

Stolt og ydmyk

– Jeg er kjempeglad og stolt og ydmyk, sier Marina Tofting i en kommentar til Uniforum.

– Universitetet i Oslo er en fantastisk institusjon og et enestående kunnskapssamfunn. Jeg kan ikke få en bedre arbeidsplass, uttaler hun.

Marina Tofting vil foreløpig ikke si så mye om sine planer og strategier som kommunikasjonsdirektør.

 – Før jeg uttaler meg om dette, vil jeg diskutere sammen med mine kollegaer i Kommunikasjonsavdelingen hvordan vi best kan bidra til å oppfylle Universitetets målsettinger innenfor undervisning, forskning og formidling, sier hun.     

Konstituert i stillingen siden november

Marina Tofting har arbeidet ved UiO siden 2009 da hun tiltrådte i den nyopprettede stillingen som assisterende kommunikasjonsdirektør. Bakgrunnen for at stillingen ble opprettet, var at ledelsen ønsket å frigi en del av kommunikasjonsdirektør Siv Nordrums tid til strategisk rådgivning overfor universitetsledelsen.

Siv Nordrum gikk av ved årsskiftet. Marina Tofting har derfor fungert som konstituert kommunikasjonsdirektør siden midten av november i fjor.

De ansatte i kommunikasjonsavdelingen beskriver henne som en dyktig og inkluderende leder.

Som kommunikasjonsdirektør vil Marina Tofting lede UiOs kommunikasjonsavdeling. Hennes ansvarsoppgaver vil inkludere rådgiving for toppledelsen, samfunnskontakt, medierådgivning, lederansvar for UiOs informasjonsråd og redaktøransvar for universitetets nettsted.

Universitetsledelsen vil trolig ikke ansette en ny assisterende kommunikasjonsdirektør.

Marina Tofting er 49 år. Hun er utdannet journalist og har bakgrunn fra Gula Tidend, Bergens Tidende, samt 20 års erfaring fra NRK, de siste årene som leder for radioens nyhetsavdeling.

 

 

 

 

Emneord: Arbeidsforhold, Universitetspolitikk Av Grethe Tidemann
Publisert 19. juni 2012 19:05 - Sist endret 20. juni 2012 09:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere