Marianne Andreassen blir ny direktør for Lånekassen

Marianne Andreassen (50) er ansatt som ny direktør i Lånekassen. Hun er nå anvarlig direktør for oppbygging av  Direktoratet for økonomistyring (DFØ).

DIREKTØR I LÅNEKASSEN: Marianne Andreassen er ansatt som ny direktør for Lånekassen. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Det var Lånekassens styre som i går ansatte Marianne Andreassen som ny direktør. Stillingen er på åremål i seks år og hun begynner i jobben i november.

– Marianne Andreassen har kvalifikasjonene som skal  til for å videreføre moderniseringsarbeidet og utviklingen av framtidens Lånekasse, sier Kjetil Heltne, styreleder i Lånekassen i en pressemelding.

Tidligere statssekretær

Marianne Andreassen er utdannet cand.oecon og har bakgrunn som fagøkonom  fra departement, høyskole og Stortinget. Hun har vært statssekretær for flere statsråder og senere konserndirektør i SpareBank 1 Gruppen. I 2004 ble hun tilsatt som  direktør med ansvar for å bygge opp Direktoratet for økonomistyring (DFØ). DFØ har under Andreassens ledelse gjennomgått omfattende omstillinger og fornyelse.  

– Ydmyk

– Jeg er ydmyk for Lånekassens viktige samfunnsoppdrag om å sikre alle lik mulighet til utdanning og samfunnet tilgang på utdannet arbeidskraft. Lånekassen er i dag en spydspiss innen brukervennlige digitale tjenester og digital masseforvaltning. Jeg ser fram til å lede en organisasjon som kan bidra med å levere fornøyde, ”digitale borgere” til norsk forvaltning og utnytte mulighetene til å drive så effektivt som mulig, sier Marianne Andreassen.

 

Emneord: Studentsaker, Studentforhold
Publisert 12. juni 2012 12:37 - Sist endret 12. juni 2012 12:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere