Jakter ny styreleder til NTNU

Det er foreløpig ikke bestemt hvem som skal erstatte Marit Arnstad som styreleder ved NTNU. Arnstad har forlengst flagget rikspolitiske ambisjoner, og ble utnevnt til ny samferdselsminister i ekstraordinært statsråd i dag.

IKKE LENGER STYRELEDER. Marit Arnstad ble ny samferdselsminister i dag.

Foto: Sølvi Waterloo Normannsen

– Vi legger bare til grunn at Kunnskapsdepartementet oppnevner en ny styreleder, og har ingen formening om hvor lang tid det vil ta, sier organisasjonsdirektør Trond Singsaas.

Mens samtlige styremedlemmer ved NTNU har oppnevnt hver sin vararepresentant, er ikke det tilfellet for styreledervervet. Når styreleder er fraværende, sier lovverket for denne type styre at styremøter skal ledes av en annen representant som styret velger.

Neste styremøte ved NTNU er 22. august.

Skulle uansett gå

Marit Arnstad skulle uansett formelt skiftes ut 31. juli neste år. Prosessen med å finne en permanent etterfølger kjøres av Kunnskapsdepartementet. Der i gården har de nå kommet i den litt spesielle situasjonen at de også jakter på en ny styreleder for Høgskolen i Sør-Trøndelag. I april ble det kjent at Ragnhild Setsaas forlot dette vervet – for å bli ny statssekretær i nettopp Kunnskapsdepartementet.

Singsaas legger til grunn at Arnstads etterfølger kommer inn for ett år, og at det uansett kjøres en ny runde for å finne en etterfølger for den ordinære toårsperioden som tar til 1. august 2013.

Marit Arnstad (50) er advokat, og har tidligere vært olje- og energiminister i Kjell Magne Bondeviks første regjering (1997-2000). Hun var innvalgt på Stortinget for Nord-Trøndelag i 1993 til 1997 og fra 2001 til 2005. Fra 2006 har hun vært advokat i advokatfirmaet Schjødt i Trondheim, som fra 2009 er en del av advokatfirmaet Arntzen de Besche.

Politiske ambisjoner

Det har lenge vært kjent at Arnstad var klar for å gå tilbake til politikken. I 2010, fem år etter at hennes foreløpig siste periode på Stortinget tok slutt, gikk hun inn som styremedlem i Nord-Trøndelag Senterparti. Fra i fjor ble hun 1. nestleder i fylkesorganisasjonen. For få uker siden ble det også kjent at hun tar opp kampen med Lars Peder Brekk om førsteplassen på nominasjonslisten for Nord-Trøndelag foran neste års stortingsvalg. I dag rykket hun inn som statsråd, etter å ha fått spørsmål fra Stoltenberg om å stille så sent som søndag. Etter utnevnelsen sa hun at hun setter pris på at denne muligheten åpnet seg, og at hun synes det er en spennende utfordring.

Foruten styreledervervet i NTNU, har Arnstad også hatt verv for styrene i Statoil, Statskog og Polaris Media. Selv om dette har vært betydelige verv, betyr comebacket som minister en mye større profilering. Overfor Adresseavisen medgir hun at hun gruer seg til å miste anonymiteten.

Dagens endringer i regjeringen ble kunngjort i ekstraordinært statsråd, hvorpå statsminister Jens Stoltenberg og hans to nye statsråder møtte pressen på Slottsplassen.

Landbruksminister Lars Peder Brekk og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa går ut av regjeringen. Førstnevnte erstattes av Trygve Slagsvold Vedum.

Bekymret for pengene

I et større intervju UA gjorde med Arnstad før hun tok fatt på sitt sjette år som styreleder, uttrykte hun tilfredshet over at ny strategi for det neste tiåret er på plass. I tillegg trakk hun frem den ambisiøse internasjonale handlingsplanen, som et godt styringsdokument for fremtiden. Hun uttrykte imidlertid bekymring for milliarden som mangler til bygg, utstyr og infrastruktur. Hun sa blant annet at dette gjør det vanskelig å holde stø kurs mot de hårete målene NTNU har satt seg.

– Behov for nybygg og utbedringer på Dragvoll. For liten laboratoriekapasitet på Gløshaugen. Store investeringsbehov på utstyrssiden. Disse tingene bekymrer meg, sa NTNUs nå avgåtte øverste leder.

Av Sølvi Waterloo Normannsen i Universitetsavisa
Publisert 18. juni 2012 16:08 - Sist endret 18. juni 2012 16:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere