350 UiO-ansatte kan gå til streik i morgen

Det er fare for arbeidskonflikt i offentlig sektor. En mulig konflikt vil også ramme Universitetet i Oslo. Fristen går ut ved midnatt natt til torsdag.

TIL STREIK? 350 UiO-ansatte kan bli tatt ut i streik i morgen om meklingen i offentlig sektor ikke fører fram.

Foto: Martin Toft

Rundt 350 UiO-ansatte er tatt ut i en eventuell streik i staten. I hovedsak er det Det odontologiske fakultet, Det utdanningsvitenskapelige fakultet og Sentraladministrasjonen som kan bli berørt, melder UiO.

Tannlegestudenter kan bli rammet

Konsekvensene av en streik for Det odontologiske fakultet blir at all klinisk studentundervisning vil utgå. Dette rammer om lag 250 studenter.

Daglig behandler klinikken ved Det odontologiske fakultet 450 pasienter. Det blir ingen ordinær behandling. Klinikken vil bare ta seg av de pasientene som trenger øyeblikkelig hjelp eller som allerede er operert og trenger oppfølging.

Streiken vil også ramme eksamensavviklingen for avgangskullet på odontologi. De skal ha eksamen 5., 6. og 7. juni.

De som går til streik er alle medlemmer i Forskerforbundet, NTL, Parat eller i Akademikerne. Viss mekling fortsatt pågår etter klokken 08.00 i morgen, skal alle ansatte gå på jobb som normalt. Om det er brudd, skal de 350 ansatte som blir tatt ut i en streik, holde seg borte fra arbeidsplassen sin.

 

Emneord: Arbeidsforhold, Personalpolitikk Av Martin Toft
Publisert 23. mai 2012 16:45 - Sist endret 23. mai 2012 17:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere