Per E. Syvertsen kan bli ny teknisk direktør

Bare én søker er kvalifisert for stillingen som teknisk direktør ved UiO. Det er Per E. Syvertsen, som trolig kommer til å bli tilsatt i stillingen i Universitetsstyret i morgen.

NY TEKNISK DIREKTØR: Per E. Syvertsen går fra kollektivtransport til infrastruktur på UiO, når han trolig blir tilsatt som ny teknisk direktør i Universitetsstyret i morgen.

Foto: Kollektivtransportproduksjon AS

Dette kommer fram i et notat Uniforum har fått tilgang til.

Universitetsstyret behandler tirsdag tilsetting av ny teknisk direktør ved UiO i et lukket møte.

Stillingen ble utlyst høsten 2011 med søknadsfrist 21. september. Rekrutteringsfirmaet ISCO ble engasjert for å bistå universitetet med utlysning, søk etter kandidater i markedet og utvelgelse av aktuelle kandidater.

Denne prosessen ble imidlertid avbrutt fordi intervjugruppen ikke lyktes i å finne en kvalifisert søker til stillingen.

Ny kandidat

Etter det Uniforum erfarer, dukket det i mars opp en ny søker til stillingen, noe som førte til at prosessen ble gjenopptatt, denne gang uten ISCOs medvirkning.

Per E. Syvertsen er 67 år og er sivilingeniør fra University of Newcastle og har også utdannelse fra Nordisk institutt for samfunnsplanlegging i tillegg til kurs innen bedrifts- og sosialøkonomi og jusstudier.

Syvertsen startet sin karriere som sivilingeniør i teknisk etat i Skedsmo kommune og i Lier kommune. Han har vært produktsjef hos Ragnar Evensen A/S, administrerende direktør i A/S eiendomsutvikling og i Eiendomsselskapet Aker Brygge AS, «managing partner» i Habberstad A/S og konserndirektør for infrastruktur og eiendom i Kollektivtransportproduksjon  A/S (KTP).  Fra nyttår 2012 har Syvertsen hatt stillingen som prosjektsjef i KTP med hovedansvar for den nye T-banelinjen, Lørenbanen.

Tydelig og beslutningsdyktig

Per E. Syvertsen blir karakterisert som tydelig og beslutningsdyktig, strategisk og målrettet, effektiv og med god evne til gjennomføring. Det går også fram at han er til å stole på, omgjengelig og motiverende som leder. Når Per E. Syvertsen i morgen trolig blir tilsatt som teknisk direktør, vil han etterfølge Frode Meinich, som sluttet 2. september i fjor for å bli eiendomsdirektør i Statsbygg.

Intervjugruppen har vært sammensatt av MN-dekan Knut Fægri, assisterende universitetsdirektør Tove Kristin Karlsen, spesialrådgiver Inger Stray Lien og Torill Marie Rolfsen fra Forskerforbundet.  

Emneord: Arbeidsforhold, Arbeidsmiljø, Teknisk avdeling Av Grethe Tidemann og Martin Toft
Publisert 23. apr. 2012 17:19 - Sist endret 24. apr. 2012 10:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere