Beklager manglende bevilgning til nytt veksthus

– Jeg er svært skuffet over at regjeringen ikke benytter statsbudsjettet for 2012 til å komme med en avklaring for veksthuset på Tøyen og heller ikke setter av midler til nødvendig vedlikehold  for øvrige bygninger ved Naturhistorisk museum,  sier Venstres leder Trine Skei Grande i en pressemelding.

ENGASJERER SEG FOR VEKSTHUS: Venstreleder Trine Skei Grande mener vekshuset burde stått klart til UiOs 200-årsjubileum i år.

Foto: Bård Ek for Venstre

Planene for et nytt veksthus ved Naturhistorisk museum på Tøyen har lenge vært klare for realisering, og Venstre har vært en pådriver for at prosjektet skulle få nødvendig statlig finansiering. 

– Ideelt mener Venstre at veksthuset burde stått klart til Universitetet i Oslo sitt 200-års-jubileum  i år, slik vi foreslo i 2008. I det minste mener jeg at regjeringen kunne kommet med lovnad om en bevilgning til UiO nå i jubileumsåret, sier Skei Grande.

Den rødgrønne regjeringen har gang på gang har utsatt å bevilge de nødvendige midlene til nytt veksthus.  

– Vi hadde håpet at bevilgningene til veksthuset endelig skulle  komme på plass i denne budsjettrunden, men jeg konstaterer at heller ikke i år mener de rødgrønne at dette er viktig nok. Det er sterkt beklagelig, mener Skei Grande.

  – I tillegg til at planene om nytt veksthus nå settes ytterligere på vent, er det store utfordringer knyttet til rehabilitering og vedlikeholdsetterslep ved Naturhistorisk museum. Heller ikke dette gir regjeringens forslag til statsbudsjett noe svar på, påpeker Skei Grande.  

– Jeg mener det er helt nødvendig at UiOs anlegg på Tøyen nå gis et skikkelig løft. Venstre kommer til å kjempe for å få fortgang  i dette når statsbudsjettet for 2012 nå skal behandles i Stortinget, lover Skei Grande.

 

Emneord: Universitetspolitikk, Veksthus på Tøyen, Økonomi, Forskningspolitikk
Publisert 7. okt. 2011 10:40 - Sist endret 7. okt. 2011 11:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere