UiO får Utdanningskvalitetsprisen

Institutt for helse og samfunn, UiO og Høgskolen i Sør-Trøndelag deler Utdanningskvalitetsprisen for 2011 på en million kroner. – Tildelingen er en anerkjennelse av et godt studietilbud som er både forskningsbasert og erfaringsnært, skriver UiO-rektor Ole Petter Ottersen i sin blogg.

FÅR HALV MILLION: Statssekretær Kyrre Lekve deler ut Utdanningskvalitetsprisen til studiedekan Kristin Heggen (t.v.)og professor Nina K. Vøllestad på Avdeling for helsefag ved UiO. De deler én million med Høgskolen i Sør-Trøndelag.  

Foto: Ola Sæther

Det er prosjektet “Transformasjon av vitenskapelige tenke-, arbeids – og vurderingsformer i masterutdanning” ved Institutt for helse og samfunn som deler Utdanningskvalitetsprisen med prosjektet ”Rom for læring” ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

– Årets vinnere er flotte eksempler på god kvalitet i høyere utdanning. Jeg håper de vil inspirere andre til å gjøre en enda bedre jobb for sine studenter, sier forskningsminister Tora Aasland i en pressemelding.

Forskningsbasert

I begrunnelsen for å gi prisen til dette studiet ved Institutt for helse og samfunn heter det at Universitetet i Oslo har i en årrekke lagt ned et omfattende arbeid i å utvikle masterutdanningen i helsevitenskap.

Studiet retter seg mot helsepersonell og har til hensikt å realisere ideen om en forskningsbasert utdanning. Prosjektet ble iverksatt høsten 2003 og det tas årlig opp 30 masterstudenter. Studiet er løpende vurdert og korrigert gjennom 7 år, noe som har gitt gode resultater og svært god tilbakemelding fra studentene.

Masterprogrammet legger opp til intensive kurs hvor studentene lærer forskningsplanlegging, analyse av egne innsamlede data og formidling av dette.

– Kjempeglade

– Vi er kjempeglade for denne anerkjennelsen tildelingen av denne prisen gir, sier avdelingsleder og professor Nina K. Vøllestad ved Avdeling for helsefag ved UiO.

– Dette er en god stimulans til arbeidet med å legge til rette for at gode forskningsmiljø også skal bli gode studiemiljø, sier hun til Uniforum.

 

–Tenker nytt

– Det er svært gledelig å se slike vellykkede prosjekter. Det viser at norske universiteter og høyskoler videreutvikler kvaliteten ved utdanningen gjennom å tenke nytt om læringsformer og -metoder, sier statsråd Aasland.

Utdanningskvalitetsprisen deles årlig ut av Kunnskapsdepartementet og har til hensikt å stimulere institusjonene innenfor høyere utdanning til å arbeide systematisk med å fremme og å videreutvikle kvaliteten på sine utdanninger.

Utdelingen skjedde på den årlige konferansen om kvalitet og kvalitetsutvikling i høyere utdanning som arrangeres av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).

 

Emneord: Medisin, Priser, Undervisning Av Martin Toft
Publisert 12. apr. 2011 17:18 - Sist endret 12. apr. 2011 17:38

Det vises i overskriften til dette blogginnlegget

 

S. 

steinrfr@uio.no - 13. apr. 2011 00:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere