Bombetrusler mot UiO

Universitetet i Oslo har denne uken mottatt trusselbrev som umiddelbart ble tatt hånd om av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Oslo politidistrikt, bekrefter UiO på sine nettsider.  I følge VG Nett dreier det seg om bombetrusler.

TRUSLER MOT UIO: UiO har denne uken mottatt trusselbrev. I følge VG Nett dreier det seg om en bombetrussel.

(Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Det er politiet som etterforsker og sjekker realiteten i trusselen og vurderer tiltak.

– Politiet vurderer det som trygt å fortsette arbeid og studier på universitetets områder, det er derfor ikke satt i verk noen tiltak fra universitetsledelsens side, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe i en melding som er lagt ut på UiOs nettsider.

Pågrep og satte fri en mann

Det var torsdag denne uken Politiets sikkerhetstjeneste (PST) pågrep en mann fra Midtøsten i forbindelse med bombetrusler mot Universitetet i Oslo, skriver VG Nett. Mannen som ble pågrepet har tidligere studert farmasi ved Universitetet og blant annet tatt kurs i legemiddelkjemi.

Fredag ettermiddag ble vedkommende sluppet fri igjen, fordi Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke klarte å bevise at det er han som står bak truslene.
– Det er en sak vi tar veldig alvorlig, men vi har ikke funnet grunnlag for videre fengsling, opplyser informasjonssjef Martin Bernsen i PST til VG Nett.

Ingen grunn til bekymring

– Vi tar det på alvor. En annen ting er å si hvor mye realisme det er i dette. Det er ingen grunn til bekymring eller å nøre oppunder noe frykt i forbindelse med dette. Vi anser saken som operativt avsluttet og så får PST svare for etterforskningen, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til VG Nett.

 

Av Martin Toft
Publisert 17. des. 2010 23:47 - Sist endret 18. des. 2010 00:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere