Hedres for vern av naturens mangfold

Biologiprofessor Dag O. Hessen ved UiO hedres i dag med Biomangfoldprisen. Prisen deles ut av miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i Botanisk hage på Tøyen. 

AKTIV FORMIDLER: Biologiprofessor Dag O. Hessen tildeles årets biomangfoldpris.

Foto: Ola Sæther

Biomangfoldsprisen deles ut under markeringen av FN-dagen for naturens mangfold i Botanisk hage på Tøyen. I år går prisen til Dag O. Hessen melder NTB i en pressemelding.

Hessen er en internasjonalt kjent forsker, som har lagt hovedvekt på økologi og artsmangfold i ferskvann.  I Norge er han kjent som en aktiv formidler og en tydelig talsmann for et naturvitenskapelig fundament i mange viktige samfunnsdebatter, heter det i begrunnelsen for pristildelingen.Prisen tildeles av Sabima, Samarbeidsrådet for biologisk mangfold.

Tale ved kronprins Haakon

FNs naturmangfoldsdag markeres i dag med utstillinger, foredrag, konserter og aktiviteter både for voksne og barn.

Arrangementet starter kl. 11. med åpning av et nytt bed i Botanisk Hage med rødlistede og svartelistede planter ved miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Kronprins Haakon er årets høye beskytter, og  vil tale om utrydding av arter og  betydningen av å ta vare på biomangfoldet.

Salamandre og sommerfugler

Blant institusjonene som deltar med utstillinger på Tøyen er Norges sopp- og nyttevekstforbund med smaksprøver fra viltvoksende planter og sopputstilling og Drøbak Akvarium med saltvannsbasseng og berøringsakvarium.

Norsk Zoologisk Forening deltar med akvarium med salamandre og flaggermuskasser med flaggermus. Norsk Ornitologisk Forening stiller med et stort fugletelt og Norsk entomologisk forening med en sommerfuglutstilling. Program ligger på Sabimas nettsider.

Arrangementet pågår fram til kl. 19.00
 

Publisert 20. mai 2010 10:06 - Sist endret 20. mai 2010 10:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere