Olav Gunnar Ballo går av som direktør ved RMI

Olav Gunnar Ballo sier opp sin stilling som direktør ved Rettsmedisinsk institutt (RMI) ved Universitetet i Oslo. 

TIDLIG AVGANG: Tidligere stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo gikk i oktober 2009 inn i stillingen som direktør ved Rettsmedisinsk institutt.

Foto: Ola Sæther

Ballo ble ansatt ved RMI 1. august i fjor, og vil fratre senest 1. juli etter nærmere avtale.  

- Jeg har opplevd arbeidssituasjonen ved RMI som mer krevende enn det jeg på forhånd hadde regnet med. Summen av dette og familiære forpliktelser gjør at jeg har behov for å få redusert den samlede belastningen. Dette er grunnen til at jeg sier opp, sier Olav Gunnar Ballo i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen fra Universitetet i Oslo mener Ballo det er viktig at en konstituert direktør raskt overtar hans funksjoner.

– Jeg ønsker at overgangen skal skje så smidig som mulig, og jeg vil gjøre hva jeg kan for å bidra til det, sier Ballo.

Interimstyre nedsatt i april

I april satte Universitetet i Oslo ned et operativt interimsstyre for RMI frem til utgangen av 2010. Styret skal blant annet se på den langsiktige organiseringen av Rettsmedisinsk institutt.

Styrets leder, Egil Myklebust, sier at styret beklager at Ballo sier opp, men aksepterer Ballos begrunnelse.

– Styret har hatt et utmerket samarbeid med Olav Gunnar Ballo, og vil trekke veksler på ham i tiden fremover i arbeidet med organiseringen av instituttet, sier styrelederen.

 

 

Publisert 19. mai 2010 12:47 - Sist endret 19. mai 2010 13:14

80% av mobbingen i arbeidslivet utføres av sjefer. Sjefer definerer hvem det er som er problemet. Veldig stor forskjell på makt mellom leder og ansatt. 

Mobbing i arbeislivet er et veldig stort problem for de som råkes av det. Mobbeofre faller mellom alt som finnes av stoler i hjelpeapparatet. De andre på jobben ser triumferende på meg og sier at de takler sjefen......... underforstått det er meg det er noe galt med. Sjefen sa jo rett ut at de skulle kvitte seg med meg. Jeg hadde fått en stilling 8 år før som hans venninne ville ha. 

Synes du har ett litt unyansert bilde fordi i mange fylker er det stor mangel på arbeidsplasser og vanskelig å bytte jobb. Da har sjefene enorm makt.

 

 

 

idasae@uio.no - 10. des. 2011 10:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere