– Konflikter stanset omorganisering

Midt oppe i den store omorganiseringen av Det medisinske fakultet preges Rettsmedisinsk institutt av store arbeidsmiljøproblemer, ifølge UiOs hovedverneombud Mette Børing. Nå har instituttet en varslingssak til behandling hos Enhet for intern revisjon, og i januar ble den planlagte omorganiseringen ved instituttet stanset på ubestemt tid.

VENTER PÅ INTERNREVISJONEN?: Hovedverneombud Mette Børing mener omorganiseringsprosessen ved Rettsmedisinsk institutt har stoppet opp fordi ledelsen har ønsket å løse opp i konflikter ved instituttet.

Foto: Ola Sæther

– Situasjonen er nokså tilspisset, og det bør settes inn strakstiltak.

Det sier UiOs hovedverneombud Mette Børing om situasjonen ved Rettsmedisinsk institutt (RMI). Ifølge Børing har instituttet gjennom flere år slitt med arbeidsmiljøproblemer.

– Slike konflikter må tas tak i før de får utviklet seg. Men det er miljøet selv som må komme med forslag til løsninger, sier Børing.

RMI er en enhet under Det medisinske fakultet, og har i likhet med resten av fakultetet gått inn i en omorganiseringsprosess. Men i januar stanset prosessen opp ved RMI. Samtidig har instituttet en varslingssak til behandling hos Enhet for intern revisjon.

– Personalsak sentralt i problemene

RMIs nye direktør Olav Gunnar Ballo ønsker ikke å kommentere verken varslingssaken eller årsaken til at omorganiseringen er midlertidig stanset.

– I og med at omorganiseringsprosessen kobles sammen med varslingssaken, ønsker jeg ikke å kommentere hvorfor den er stanset. Når det gjelder varslingssaken, så avventer jeg Enhet for intern revisjons behandling, sier direktøren.

For videre kommentarer om omorganiseringsprosessen henviser Ballo til fakultetsdekan Finn Wisløff. Også universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe henviser til Wisløff på spørsmål om hvorfor omorganiseringsprosessen er stanset, og når den eventuelt tas opp igjen.

Wisløff ønsker imidlertid ikke å kommentere forholdene.

– Ettersom det er en personalsak som står sentralt i problemene ved Rettsmedisinsk institutt, ønsker jeg ikke å uttale meg, svarer dekanen på Uniforums henvendelse.

Underskriftskampanje

Verneombud Mette Børing mener omorganiseringsprosessen har stoppet opp fordi ledelsen har ønsket å løse opp i konflikter ved instituttet.

En tid før omorganiseringsprosessen ble stanset tok også to ansatte ved RMIs Seksjon for biologiske spor initiativ til en underskriftskampanje for å få prosessen utsatt til etter at personalsaken var avklart. Disse ønsker ikke å uttale seg til media.

 

Emneord: Arbeidsforhold, Arbeidsmiljø, Sykehusreformen, Medisin Av Helene Lindqvist
Publisert 16. feb. 2010 11:33 - Sist endret 18. feb. 2010 10:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere