Trenger mer tid på å svare Nedkvitne

Universitetsledelsen ved advokat Elisabeth Stenwig hadde frist til i går med å besvare prosesskriftet fra Arnved Nedkvitnes advokat i avskjedssaken. I svaret bes det om at fristen utsettes til 1. desember. Det bes også om en grundigere redegjørelse for betydningen av flere av Nedkvitnes vitner.

EN EKSTRA DAG: På bakgrunn av antallet vitner foreslår Universitetsledelsens advokat Elisabeth Stenwig at rettssaken mot UiO utvides med en ekstra dag.

Foto: Ola Sæther

– Saksøkte trenger tid til å gjennomgå saksøkers prosesskrift med sikte på å supplere den dokumentasjonen som er fremlagt, gjennomgå vitnelisten og besvare provokasjoner.

Det skriver advokat Elisabeth Stenwig i sitt tilsvar til Arnved Nedkvitnes advokat Preben Mo Fredriksens prosesskrift av 19. oktober.

Stenwig representerer universitetsledelsen i Arnved Nedkvitnes saksøking av Staten ved Universitetet i Oslo. Den tidligere historieprofessoren saksøker universitetet for ugyldig avskjedigelse.

Foreslår en ekstra dag

Stenwig ber om at fristen for tilsvar, som opprinnelig var 9. november, utsettes til 1. desember.

På bakgrunn av den bebudete vitneførselen foreslår hun også at det reserveres en ekstra dag når saken skal opp i Oslo tingrett i januar 2010. I så fall vil saken vare fra 11. til 15. januar.

Må redegjøre for vitnevalg

I brevet bes det i tillegg om en grundigere redegjørelse for valget av syv av Nedkvitnes vitner, deriblant professorene Finn Fuglestad, Kåre Lunden og Ole Jørgen Benedichtow.

Hvem som vil bli bedt om å vitne på vegne av universitetsledelsen er enda ikke klart. Men Stenwig skriver at de kommer til å bruke flere av de samme vitnene som Nedkvitnes advokat har bedt om.

Emneord: Universitetspolitikk, Arbeidsforhold Av Helene Lindqvist
Publisert 10. nov. 2009 11:26 - Sist endret 10. nov. 2009 11:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere