Åpner nasjonalt senter for stamcelleforskning

Klokken 13.00 i dag åpner helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen Nasjonalt senter for stamcelleforskning på Avdeling for biokjemi ved Domus Medica, står det i ei pressemelding.

STAMCELLESENTER: Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm Erichsen åpner nasjonalt senter for stamcelleforskning.

Foto: Torgeir Haugaard, Forsvarets mediesenter

Stamcellebasert forskning og behandling for en rekke alvorlige og kroniske sykdommer får et solid løft med det nye nasjonale senteret, mener Helse- og omsorgsdepartementet.

Et viktig mål med Nasjonalt senter for stamcelleforsknig er å koble stamcelleforskning tettere til den kliniske forskningen. Parkinsons sykdom, ryggmargsskader, diabetes, øyesykdommer, hjerte- og karsykdommer og kreft er noen av de sykdommene forskerne har store forventninger til å finne en behandling for ved hjelp av stamcelleterapi.

Ved senteret vil norske forskere for alvor begynne å forske på embryonale stamceller, slik bioteknologiloven åpner for etter endringen av 1. januar 2008.

Stamcelleforskning er et felt i rivende utvikling internasjonalt, og har vært et satsingsområde i Norge siden 2002. Det nye stamcellesenteret er en del av regjeringens satsing på stamcelleforskning i Norge, går det fram av pressemeldingen.


 

Emneord: Medisin, Forskningspolitikk
Publisert 27. nov. 2009 10:41 - Sist endret 27. nov. 2009 11:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere