Streikefaren utsatt

Det blir ingen streik i offentlig sektor denne uken. Ny meklingsfrist for partene i tarifforhandlingene er satt til onsdag 3. juni. Ole Martin Nodenes i Parat-UiO er optimistisk.

OPTIMISTISK: – At regjeringen har snudd i pensjonssaken er et stort skritt i riktig retning, sier Ole Martin Nodenes i Parat-UiO.

Foto: Ola Sæther

Partene i offentlig sektor ble i går enige om å utsette meklingsfristen. Den nye fristen er satt til 3. juni klokken 24.00. En eventuell streik i offentlig sektor trer i kraft ved arbeidsdagens begynnelse torsdag 4. juni.

– Regjeringen har snudd

Det store stridstemaet i årets tarifforhandlinger er hvordan tjenestepensjonen til offentlig ansatte skal tilpasses den kommende pensjonsreformen. Regjeringen har nå gått bort fra sin planlagte pensjonsmodell.

– Dette er veldig viktig, og viser at det har nyttet for oss organisasjoner å stå sammen, sier en optimistisk hovedtillitsvalgt Ole Martin Nodenes i Parat-UiO.

– Ikke lønnsom for UiO-ansatte

– Regjeringen gikk opprinnelig inn for den såkalte påslagsmodellen. Denne gir økte pensjoner for personer som står veldig lenge i arbeid. For teknisk-administrativt ansatte ved UiO er pensjonsalderen på drøye 62 år, og svært få av disse vil tjene på en slik modell, forklarer Nodenes.

Partene jobber nå med en såkalt modifisert bruttomodell for fremtidens pensjon i offentlig sektor. Denne er en modifisert utgave av dagens modell.

– At regjeringen har snudd i denne saken er et stort skritt i riktig retning, sier Nodenes, som ikke vil spekulere i om dette gjør en eventuell streik mer eller mindre sannsynlig.

 

Emneord: Arbeidsforhold Av Helene Lindqvist
Publisert 28. mai 2009 12:15 - Sist endret 28. mai 2009 12:30

Veldig bra med kortfattet klar informasjon om hva problemet er. Vi får vite hva konflikten har å si for oss her på UIO.

margreab@uio.no - 29. mai 2009 07:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere