100 000 besøkte kampanjesider for lærerrekruttering

Rundt 100 000 nordmenn har den siste måneden vært inne på lærerrekrutteringskampanjens nettside hardudetideg.no. Nesten 92 000 har tatt den uhøytidelige testen på om vedkommende egner seg som lærer, skriver Kunnskapsdepartementet i ei pressemelding. Statsråd Tora Aasland beskriver kampanjen som vellykket.

VELLYKKET: - Engasjementet indikerer at kampanjens satsing har vært vellykket, sier statsråd Tora Aasland.

Foto: Martin Toft

På forumet har det blitt skrevet nesten 350 innlegg om hvordan lærerhverdagen kan bli bedre og om hvordan statusen til yrket kan forbedres.

Fornøyd statsråd

- Vi er svært godt fornøyd med at så mange har vist interesse for læreryrket ved å gå inn på nettsidene. På Facebook er det i tillegg snart 1 000 medlemmer i den uavhengige gruppen ”Vi som har det i oss”. Bloggverden er full av kommentarer om læreren. Engasjementet indikerer at kampanjens satsing har vært vellykket, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.

6 minutter lange besøk

Lærerrekrutteringskampanjen ble lansert 18. mars i år. Både en reklamefilm på TV og bannerannonser på nett har bidratt til å få trafikk til nettsidene. Gjennomsnittstiden besøkende er inne på www.hardudetideg.no er på over 6 minutter. Sammenlignet med vanlig besøkstid for lignende sider er det svært lenge, ifølge kommunikasjonsbyrået Apt, som har laget nettsidene.

Det er også etablert et forum for ideer og meninger om læreren på nettsidene. Dette vil være åpent enda en uke, deretter vil Partnerskapet GNIST gjennomgå innleggene, kategorisere dem og overlevere en fullstendig rapport til statsrådene i Kunnskapsdepartementet i begynnelsen av juni 2009.

Går over tre år

Lærerrekrutteringskampanjen vil gå over tre år, men utgjør bare en del av den samlede satsningen på læreren. Andre elementer er stortingsmeldingen om ny lærerutdanning og Partnerskapet GNIST. Partnerskapet samler alle de store organisasjonene innen utdannings-Norge, Kommunenes interesseorganisasjon (KS), lærerorganisasjonene, studentorganisasjonene og viktige samfunnsaktører som LO og NHO, melder Kunnskapsdepartementet.

 

Emneord: Studentforhold
Publisert 14. apr. 2009 13:47 - Sist endret 14. apr. 2009 14:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere