Venstre: - Regjeringen sier nei til å løfte forskningen

Bare resten av opposisjonen støttet Venstres forslag om å øke det strategiske handlingsrommet i norsk forskning og utvikling (FoU),da forslaget kom opp i Stortinget i dag. Regjeringspartiene er ikke villig til å gå med på noen av Venstres forslag.

SKUFFET: - Dette føyer seg inn rekken av hvileskjær og manglende satsinger fra den rødgrønne regjeringen på forskningsfeltet, uttaler Venstres Odd Einar Dørum.
Foto: Lars Hoff

- Jeg er svært skuffet over at regjeringspartiene ikke er villige til å forplikte seg med hensyn til en kraftig forskningssatsing og å øke det strategiske handlingsrommet for norsk FoU, sier Venstres forskningspolitiske talsmann Odd Einar Dørum i ei pressemelding.

- Slik som debatten om forslaget forløp i Stortinget i dag, synes det å være enighet og vilje blant regjeringspartiene AP, SV og SP om å støtte vårt forslag om å trappe opp forskningsinnsatsen, men dessverre får de ikke gjennomslag i egen regjering. Det er alvorlig, sier Dørum.

Venstre får altså støtte fra resten av opposisjonen for nesten alle forslagene i dokumentet, unntatt forslaget om å stadfeste målene for forskningsfondets beholdning i 2009 og 2010. Regjeringspartiene er ikke villig til å gå med på noen av Venstres forslag.

- Dette føyer seg inn rekken av hvileskjær og manglende satsinger fra den rødgrønne regjeringen på forskningsfeltet, uttaler Dørum, som viser til at Venstre har fått støtte for representantforslaget fra både Forskerforbundet og Tekna.

I innstillingen begrunner regjeringspartiene blant annet sin manglende støtte med at forslagene fra Venstre har budsjettkonsekvenser, og derfor må sees i sammenheng med de årlige budsjettbehandlingene.

- Regjeringens første test er å rette opp hvileskjæret for universiteter og høyskoler i Revidert nasjonalbudsjett, mener Dørum.

Emneord: Forskningspolitikk, Universitetspolitikk
Publisert 9. mai 2008 15:10 - Sist endret 10. des. 2008 16:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere