- Mer ros!

- Mer ros! Vi bør le mer, rose hverandre oftere og baktale hverandre mindre. Det er også viktig å sette av tid til å gjøre hyggelige ting med kolleger. På universitetets Arbeids- og læringsmiljødag 25. april var det mange muligheter til det.

GOD OPPLEVELSE PÅ ARBEIDS- OG LÆRINGSMILJØDAGEN: Post doc.- stipendiat Inga Koszalka lærer å danse av Trond Harr .
Foto: Ola Sæther

- Det er en markant forskjell på arbeidsmiljø med og uten humor. Kyrre Sæther, sykepleier og leder for Humoristisk poliklinikk forteller om arbeidsplasser som ved å bruke humor har redusert sykefraværet betraktelig. Det er ikke til å undres over, for forskning har vist at humor styrker immunforsvaret, frigir endorfiner og reduserer både blodtrykket og antall stresshormoner i blodet. Humor bidrar dessuten til å sveise folk sammen og til å skape grobunn for kreativitet og motivasjon.

Lag en humørstrategi

Men ikke all humor på arbeidsplassen er positiv.
- Det er viktig å skille mellom inkluderende og ekskluderende humor, mener Sæther. Den inkluderende humoren er godlynt, frodig og folkelig og vil godt. Trakasserende og grotesk latterliggjøring er eksempler på ekskluderende humor, humor som vil skade og skape avstand.

- Husk at det skjer mye morsomt i hverdagen. Bestreb deg på å ha en lystig og imøtekommende innfallsvinkel til arbeidet og en åpen holdning til det uventede. Del humoristisk informasjon, og tillat at andre spøker med deg, oppfordrer Sæther, som mener enhver arbeidsplass bør ha en humorstrategi. Han understreker poengene i foredraget sitt med morsomme videosnutter, bilder og tegninger, og tilhørerne ler mye.

Ros er viktig selv om man ikke savner det

Han etterfølges av Helene Uri, som er kommet for å snakke om ord som sårer og ord som leger, med utgangspunkt i "De beste blant oss" en roman hvor handlingen er lagt til Det humanistiske fakultet.

I romanen er det mange eksempler på bakvaskelse. Personene i romanen overvåker hverandre nøye, noen blir frosset ut fra fellesskapet og usynliggjort og noen trakasseres.

- Akademia er ikke kjent for å være en arbeidsplass som roser og tar vare på folk, sier hun og forteller om sitt eget møte med UiO som doktorgradsstipendiat og fast ansatt. Hun forteller om tilfeldig mottakelse, manglende veiledning og fravær av tilbakemeldinger.
- Ikke en eneste gang i løpet av mine 12 år som ansatt, savnet jeg ros, men jeg var sosialisert inn i kulturen og forventet det ikke, hevder hun.
I ettertid tror hun at hun savnet ros, selv om hun ikke forventet det.
- Det er viktig å bli sett og anerkjent. Jeg tror det vil gi bedre forskning og bedre resultater.

Foredragene til Sæther og Uri var en del av et rikholdig program på universitetets Arbeids- og læringsmiljødag 25. april. Rusproblematikk, stressmestring, studentenes hverdag og suksesskriterier for gode organisasjoner var noen av de andre temaene på dagen som hadde fått tittelen Med liv og lyst.

Danseglad rektor

HMS-koordinator Jorulf Brøvig Silde påpeker at et godt arbeidsmiljø er et miljø med et risikonivå under kontroll og stadige muligheter for gode opplevelser. Gode opplevelser er absolutt en målsetting for Bedriftsidrettslaget ved UiO, som har sitt eget program for dagen, med gratis treningstilbud og dansekurs med Trond Harr, økonomisjef på MN-fakultetet og dommer i TV2s Skal vi danse.

I foajeen i Georg Sverdrups hus står Kirsti Margrethe Mortensen fra Studieadministrasjomen på stand og verver nye medlemmer til bedriftsidrettslaget.
- Vi har fått mange nye medlemmer, blant annet rektor, som er interessert i å starte en ny dansegruppe, forteller hun.

Ugras i rustfritt stål

På Frederikkeplassen har et tjuetalls mennesker samlet seg rundt UiOs kunstforvalter Ulla Uberg. Temaet er kunsten rundt oss, og omvisningens første verk er skulpturen Air av Arnold Haukeland. Den var en gave fra Freia AS til universitetets 150-års jubileum i 1961. Ulla Uberg forteller at Air som den første monumentale nonfigurative uteskulpturen i Norge, skapte mye ergrelse da den ble satt opp. Ugras i rustfritt stål, mente billedhuggeren Dyre Vaa.
- Dette var veldig interessant, bedyrer seniorkonsulent Irene Auke fra Det medisinske fakultet etter omvisningen.
- Det var veldig morsomt å få vite mer om kunsten på Blindern og om universitetets historie. Ledere bør oppfordre sine ansatte til å delta på slike arrangementer, sier hun.
- Universitetsdirektøren har sagt at vi må bli flinkere til å fortelle de gode historiene om UiO. Slike tilbud som dette gjør oss til bedre ambassadører for universitetet, fastslår hun.

Emneord: Arbeidsforhold, Universitetspolitikk, Arbeidsmiljø Av Grethe Tidemann
Publisert 8. mai 2008 12:27 - Sist endret 10. des. 2008 15:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere