Det europeiske universitetet i St. Petersburg er gjenåpnet

Det europeiske universitetet i St. Petersburg er blitt gjenåpnet. - Det var en kombinasjon av støtte fra det akademiske samfunn, både i Russland og i utlandet, byens myndigheter og de føderale myndighetenes representant i St. Petersburg, som gjorde utslaget, uttaler en glad rektor Nikolaj Vakhtin.

GJENÅPNET: Studenter og ansatte jubler over at Det europeiske universitetet i St. Petersburg er gjenåpnet. (Foto: www.eu.spb.ru)

Det europeiske universitetet i St. Petersburg ble gjenåpnet 24. mars etter at det måtte innstille all undervisning 8. februar i år. Myndighetenes offisielle begrunnelse for å stenge universitetet var mangelfull brannsikkerhet i det gamle slottet hvor universitetet holder til.

- Business as usual

- Universitetet ble gjenåpnet mandag 24. mars etter en domsavsigelse 21. mars. Vi har fått tillatelse til å gjenoppta normal akademisk virksomhet, inkludert undervisning, uten noen form for tidsbegrensning. Det er business as usual, bekrefter rektor Nikolaj Vakhtin i en telefonsamtale med Uniforum i ettermiddag.

- Det var en kombinasjon av støtte fra det akademiske samfunn, både i Russland og i utlandet, byens myndigheter og de føderale myndighetenes representant i St. Petersburg, som gjorde utslaget, tror Vakhtin.

Lynrask justis

Dsjersjinskij-domstolen i St. Petersburg besluttet i løpet av sitt tre minutter lange rettsmøte langfredag at universitetet hadde utbedret brannsikkerheten tilstrekkelig til at det kunne gjenåpnes. Det skjedde etter at universitetet hadde fremlagt dokumentasjon på utbedringene. Forseglingene på dørene til universitetets kontorer, undervisningsrom og auditorium ble fjernet umiddelbart etter rettsavgjørelsen.

- Var påstanden om manglende brannsikkerhet bare et påskudd for å stenge universitetet?

- Det kan jeg ikke kommentere, svarer Vakhtin.

President Vladimir Putin anklaget i oktober i fjor det private universitetet for å bidra til utenlandsk innflytelse på Russland.

Emneord: Internasjonalisering, Russland Av Lars Hoff
Publisert 4. apr. 2008 15:17 - Sist endret 10. des. 2008 14:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere